美国,德克萨斯州,McNay艺术博物馆扩建/Jean Paul Viguier Architecture

建筑师: Jean Paul Viguier Architecture

地点: 美国,德克萨斯州,San Antonio

项目负责人: Blin Vose-Trincal

项目团队: Giovanna Chimeri, Céline Lemercier, Pierre-Henri Cazes, Claire Maguin, Cédric Nieser, Kari Silloway

前建筑师: Ford, Powell & Carson, Inc

结构工程师: Robert Silman Associates | Arcora

景观设计师: TBG Partners

工程面积: 4,800 平方米

工程时间: 2008

摄影: Jeff Goldberg / ESTO

Manay博物馆扩建的部分包括新的4800平方米侧翼作为临时展厅。

新的侧翼由两层组成,并通过它的通透性将室内空间和室外的坡地花园建立起协同作用。

移动的帘子被用于在室内划分自花园的延伸空间

户外的墙壁划分出露天平台和在茂密树林和雕塑花园间作为艺术景观的池塘。

这个新馆的一个特色就是有着巨大的玻璃屋顶,用来遮挡和调节进入室内这圣.安东尼变化无常的阳光。

在露天平台和花园上是屋顶巨大的出挑部分,巨大的阴影落在外墙面上使得阳光不直接照在其上。

建筑材料包括古铜色的铝合金, 灰绿色的地砖,透明的玻璃以及在室内的红木地板。

在基地的下方,靠近公路的地方,新建了一个更多车位的停车场,更加吸引游客来此参观。

扩建的新馆极大方便了大型艺术品的展出,并且为当代艺术品提供了一个适合的展出空间。

这个方案为博物馆开启了一个崭新的历程并且填补了现有的空白。


Architects: Jean Paul Viguier Architecture

Location: San Antonio, Texas, USA

Project Manager: Blin Vose-Trincal

Project Team: Giovanna Chimeri, Céline Lemercier, Pierre-Henri Cazes, Claire Maguin, Cédric Nieser, Kari Silloway

Architects of Record: Ford, Powell & Carson, Inc

Structural Engineers: Robert Silman Associates | Arcora

Landscapers: TBG Partners

Project Area: 4,800 sqm

Project Year: 2008

Photographs: Jeff Goldberg / ESTO

This extension to the McNay Museum comprises construction of a new 4,800 sqm wing destined to temporary exhibitions.

The new wing has two levels and by its lightness creates synergy between interior space and the sloping external garden.

Mobile screens are used inside to structure space in the prolongation of the garden.

Walls outside delimit terraces and ponds for artwork installations, with plantations of trees and a sculpture garden.

The new wing features a flat glass roof that filters daylight into interior spaces, controlling the intensity of light, which is always variable in San Antonio.

The roof extends in a wide cantilever over terraces and garden, providing shade and keeping sunlight from falling directly onto the façade.

Materials include bronze-coloured aluminium, grey-green slate, clear glass and, inside, a parquet floor in redwood.

A new parking lot laid out at the bottom of the site, near the road, enhances the approach itinerary for visitors.

Existing facilities are renovated to facilitate display of large objects and provide spaces suitable for contemporary art installations.

The idea is to open the Museum to new exhibition processes and fill out the existing galleries.