斯洛伐克,Bratislava,Pomaranc住宅/AOCR

住宅占据了整个基地,它位于主要的火车站和葡萄园之间。

基地周围的自然环境是住宅的有利条件。建筑师利用基地的坡度,可车行或步行从多个不同标高进入住宅。

建筑师: AOCR s.r.o.

地点: Bratislava, 斯洛伐克共和国

客户: JuDr. Alena Novaková

项目建筑师: Michal Vršanský and Vladimír Vršanský

合作者: Valter Demko

结构工程: Andrej Šimor

空调: Manag-Termo

电气工程: Ján Holub

卫生: Ladislav Hatiar

项目时间: 2008-2010

摄影: Michal Vršanský

A large vertical entrance hall greets tenants, accessed from the street or from the garage, this space contains the central stairs with two flights and doors to each of the flats.

在所有的窗台上都落到地,让室内外更好的流通。

复式住宅在上层,带大玻璃窗。屋顶的光通过楼梯和透明的墙到达浴室。顶楼上的屋顶露台是住宅之间相互联系的地方,并可以在这里观看城市的景色。

住宅楼的设计既务实也浪漫,最大限度地满足客户的空间需求,并做了设计上的发挥。


The Pomaranč Residence occupies nearly its entire site, and is located between the main train station and the vineyards. The natural grade of the site creates an interesting opportunity. The architects chose to capitalize on the sloped character providing access to the residence at multiple levels, and by automobile and pedestrians accordingly. More about this project, including drawings following the break.

Architects: AOCR s.r.o.

Location: Bratislava, Slovak Republic

Client: JuDr. Alena Novaková

Project Architects: Michal Vršanský and Vladimír Vršanský

Cooperation: Valter Demko

Structural Engineering: Andrej Šimor

HVAC: Manag-Termo

Electrical Engineering: Ján Holub

Sanitary: Ladislav Hatiar

Project Year: 2008-2010

Photographs: Michal Vršanský

A large vertical entrance hall greets tenants, accessed from the street or from the garage, this space contains the central stairs with two flights and doors to each of the flats.

In the case of all living areas the window sills are brought down to the floor level to enable better connection of interior and exterior.

The duplex apartment situated on the upper stories avails of open space with large glazed areas, rooflight over the staircase and secondary lit bathrooms via translucent walls. The roof terrace on the top floor, is interconnected with the living area and takes advantage of the views of the city.

The residence represents symbiosis of the pragmatic house and a romantic house, maximizing the space to the clients needs and allowing individual enunciation.