荷兰,De Ronding居住区的护理中心/OIII Architecten

建筑师: OIII Architecten

地点: Burgemeester Meslaan, Tiel, 荷兰

设计: Eric Paardekooper Overman and Jeroen Spee

设计组: Martin Vinkenstein, Ernst Jan Schoute, Michael Hoogland

景观设计: Lodewijk Baljon, Smits Rinsma

建造: Pieters Bouwtechniek, Delft

建筑物理: ABT-consult, Velp

客户: Housing Cooperation SCWTiel

项目面积: 3,100平方米

摄影: Thea van den Heuvel

De Ronding老年人住宅配套设施自然的融合在周围的居民区之中。Burgemeester Meslaan地区新建的Riverland基金会护理中心,延续了现有的公园般的感觉。

建筑方案设计特别关注了交往空间问题。入口部分的宽阔的有盖空间和每户的阳台可以相互影响。

34套公寓排列成一条弯曲的线。每套公寓被设计成为两个相互错开的部分。这种组织方式让每个阳台都能有很好的朝向和景观。

错动的立面采用了较少的异型钢材表皮。红色的金属包层和与地面天花齐平的填充混凝土构件,产生持续和统一的效果。


Architects: OIII Architecten

Location: Burgemeester Meslaan, Tiel, The Netherlands

Design: Eric Paardekooper Overman and Jeroen Spee

Team: Martin Vinkenstein, Ernst Jan Schoute, Michael Hoogland

Landscape Design: Lodewijk Baljon, Smits Rinsma

Construction: Pieters Bouwtechniek, Delft

Building Physics: ABT-consult, Velp

Client: Housing Cooperation SCWTiel

Project Area: 3,100 sqm

Photographs: Thea van den Heuvel

The De Ronding residential facility for seniors naturally incorporates itself within the surrounding residential neighborhood. The new apartment complex on the Burgemeester Meslaan continues the existing park-like feel, complimenting the Riverland Foundation care center buildings. More photographs and drawings after the break.

Particular attention is paid to the private domain and encounter. The entrance side is designed as a wide covered exterior area with private terraces. Here is the possibility to interact with each other.

The typology of the 34 apartments are in line with the curved building structure. The houses are functionally divided into two halves which are shifted relative to each other.  This organization leads to a private terrace on the gallery side and an open angle at the front so that residents from the living room have a splendid view.

The jagged facades are reflected on a smaller scale in the form of profiled steel cladding. The horizontal concrete elements with an infill of red metal cladding and floor high windows create a continous and harmonic unity.