美国,路易斯安那,ULL艺术博物馆/Eskew+Dumez+Ripple

建筑师: Eskew+Dumez+Ripple

地点:美国 路易斯安那 拉法耶

总承包: The Lemoine Company

景观建筑师: Jon Emerson & Associates

结构1程师: McKee and Deville Consulting Engineers, Inc.

电气工程师: M & E Consultants

灯光设计: PHA Lighting Design

博物馆功能顾问: M. Goodwin Associates, Inc.

民用工程师: C.H. Fenstermaker Associates

水景设计: Fluidity Design Consultants Inc.

建筑面积: 30,000 sq ft

项目时间: 2004

摄影: Timothy Hurlsey & Philip Gould

新博物馆紧邻1967年竣工的大学艺术博物馆,是其有益护充,并限定出新的雕塑公园和广场来.新馆功能包括门厅和公共空间,永久收藏品和临时藏品展厅,行政办公以及艺术维护和档案用房.

新博物馆像一个紧密包裹的体块,结构形式车老建筑的相呼应,以便在全新的场地中获得清晰的组织架构.盘旋于参砚者进入博物馆时头上的玻璃立面,将现有的优美的Hays镇建筑物和雕塑公园周围的橡树反射出来.随着位置和一天中时间的不同,玻璃面在全反射和透明之间变幻.夜晚,玻璃立面被穿孔金属天花板上的筒灯染成光亮的深蓝色,使新博物馆与其老邻居形成鲜明对比.


Architects: Eskew+Dumez+Ripple

Location: Lafayette, Louisiana, USA

General Contractor: The Lemoine Company

Landscape Architects: Jon Emerson & Associates

Structural Engineering: McKee and Deville Consulting Engineers, Inc.

MEP Engineering: M & E Consultants

Lighting Design: PHA Lighting Design

Museum Programming: M. Goodwin Associates, Inc.

Civil Engineering: C.H. Fenstermaker Associates

Fountain Design: Fluidity Design Consultants Inc.

Project Area: 30,000 sq ft

Project Year: 2004

Photographs: Timothy Hurlsey & Philip Gould

Situated adjacent to the original 1967 University Art Museum (a replica of an antebellum plantation home designed by noted Louisiana architect A. Hays Town) this museum building serves as a backdrop to the original and defines the edge of a new sculpture garden and plaza. The program includes lobby and public spaces, permanent collection and changing exhibit galleries, museum offices, and art support and archive.

Conceived of as a tightly wrapped solid, the construction module of the new museum responds to the structural rhythm of the original building in order to develop a strong organizational structure for the entire newly developed site. The building’s glass façade hovers above visitors entering the museum, reflecting in its surface the existing Hays Town building and live oaks of the surrounding sculpture garden. Depending upon position and time of day, the glass façade oscillates between opaque and transparent, and at night is rendered in a deep blue light through the use of cold cathode tubes located above perforated metal ceilings, serving to contrast the new museum with its older adjacent neighbor.