美国,PA,/Spillman Farmer事务所

建筑师: Spillman Farmer Architects

地点: 美国,PA,Carlisle

项目组: James G. Whildin, Joseph N. Biondo, Mike Metzger, Mark Piell

项目面积: 6,300 平方英尺

年代: 2009

摄影: Steve Wolfe Photography

Dickinson学院对能源植物中心方案的要求是简单的:扩大现有的至80,000平方英尺,以容纳服务于校园能源的冷却塔。学院要求扩建的6,300平方英尺的面积能够满足设备的要求。建筑师面对的问题是完成客户提出的功能需求,在现有的结构的基础上扩展,同时又不受到原有结构的限制。

扩建部分是砖和铝的舞蹈。东立面的楼梯是现有建筑和新建筑之间的微妙过渡。高砖墙延续了原有的建筑群。在角部,高墙变成了西面的矮墙。在这里,用铝板定义了空间,铝板显得坚固而轻巧,可以让人们从外面看见里面的冷却塔。

建筑的水平划分和垂直划分相关联。建筑的外表皮是砖石墙,但不隐瞒后面的独立的结构元素。铝板是挂在结构上。自始至终,建筑自身的构造方式,其表达语言朴实。


Architects: Spillman Farmer Architects

Location: Carlisle, PA, USA

Project Team: James G. Whildin, Joseph N. Biondo, Mike Metzger, Mark Piell

Project area: 6,300 sq. ft.

Project year: 2009

Photographs: Steve Wolfe Photography

Dickinson College’s program for its Central Energy Plant addition was straightforward: extend the existing 80,000 SF building to accommodate the boilers and cooling towers required to serve the campus’ energy requirements. The College asked that the addition, a 6,300 SF building determined by the size of the equipment housed within, reveal the functionality of the building rather than conceal its operations. The architect’s challenge was to respond to the client’s program and create an extension that respected the existing structure but was not dominated by it.

The new building is a layered dance of brick and aluminum. At the east elevation, a stair tower marks a subtle transition from the existing to the new; here, a full-height brick wall continues the mass of the original building. As the corner is turned, the brick is progressively subtracted until it becomes

A low wall on the west elevation. In its place, continuing to define the space, is an aluminum veil that is visually both solid and sheer. Its solidity completes the block form and its sheerness allows views into the functional spaces (cooling towers) within.

The horizontal layering also suggests the building’s vertical layering. The masonry wall envelops, but does not hide, the structural elements placed independently behind it. The aluminum veil is loosely hung on the structure. Throughout, the building shows clear evidence of how it is made, its materiality expressed and unadorned.