巴西,圣保罗,Leopoldo,SAP拉丁美洲实验室/Eduardo de Almeida, Shundi Iwamizu Arquitetos Associados

建筑师: Eduardo de Almeida, Shundi Iwamizu Arquitetos Associados

地点: 巴西,圣保罗,Leopoldo

项目年代: 2009

摄影: Courtesy of Eduardo de Almeida, Shundi Iwamizu Arquitetos Associados

a.在UNISINOS校园范围内创造高性能综合行政大楼,具有很强的个性和建筑设计质量,和谐地结合空间,环境和技术解决方案。

b.提供舒适,快捷和有效率的工作空间。

c.合理而节能的体系。

d.简单、明确、现代感的建筑体量表达它的功能(开发技术)。

e.符合美国绿色建筑委员会的LEED金牌认证的所有要求。

f.沿着平行轴布置,为未来的扩建留有余地。

g.未来该地可扩建食堂。

h.建筑高4层,强调高度与校园其它建筑相适应。

i.整体采用网格模块化设计,以建立一个灵活有效的模数。

j.两边都是12米宽的办公空间,中间用开放的空间隔开,视觉通透,自然采光和通风。

k.南北外墙使用“brise-soleils“技术,防止过多的阳光和热量。

l.距离地块边界30米,东西轴线布置,房间南北向。

m.内部道路组织车流,可以进入停车场(地下停车200辆,地上100辆),并且未来可用于卸货和接待服务。


Architects: Eduardo de Almeida, Shundi Iwamizu Arquitetos Associados

Location: Sao Leopoldo, Brazil

Project year: 2009

Photographs: Courtesy of Eduardo de Almeida, Shundi Iwamizu Arquitetos Associados

a. Create a high performance administrative building integrated to the urban context of UNISINOS Campus, but with strong identity and architectural quality, where spacial, environmental and technical solutions are harmonically combined.

b. Provide comfortable, efficient and stimulating workspaces.

c. Use rational and economical energetic systems.

d. Design simple volumes clearly expressing the technological nature of the building and its contemporarity.

e. Create a building that can fulfill all the requirements for obtaining the US Green Building Council LEED Gold Certificate.

f. Adoption of a linear scheme along an axis parallel to the rear limit of the site for future expansion.

g. Take advantage of small difference of level existent in site for future cafeteria.

h. Distribution of space requirements in 4 floors, emphasizing the horizontality of the building in harmony with the scale of the Campus architecture.

i. Adoption of a modular grid for the whole design, in order to establish a flexible co-ordinate system.

j. Definition of double office blocks 12m wide separated by open spaces thus promoting views as well as fruition of natural light and ventilation.

k. Use of “brise-soleils�?in north and south façades for protection against excessive sunlight and heat.

l. Localization of the building 30m from rear boundary of site, along East-West axis, and North-South orientation.

m. An internal alley, organizes circulation as well as access to parking (200 cars uncovered and 100 covered), to future unloading docks services and main reception.