新加坡,Cluny住宅/Gaz事务所

建筑师: Guz事务所

地点: 新加坡

项目面积: 1,505 平方米

项目年代: 2006-2009

摄影: Patrick Bingham Hall

该项目演示如何利用技术去巧妙的设计一个舒适,豪华,可持续的住宅。

光伏电池和太阳能热水器采用连同被动冷却和被动通风设计,以减少能源使用量。灌溉水池和屋顶花园收集和回收雨水,使用回收的材料,如温暖的木材和人造柚木,不损害有限资源。

住宅围绕中心的水池庭院布置,水池是住宅的焦点。葱葱郁郁的花园和屋顶花园让绿色环绕着住宅,使绿色的大自然进入每个房间。

虽然住宅采用了最先进的art EIB系统,光伏电池,安全系统和自然环境集成在一起,而不是分裂技术和自然环境。

值得特别一提的是:该设计引人注目的把技术与自然的融合在一起,它可以成为可持续生活模式。


Architects: Guz Architects

Location: Singapore, Singapore

Project area: 1,505 sqm

Project year: 2006-2009

Photographs: Patrick Bingham Hall

The project demonstrates how technology, planning and design can be applied sensitively to generate a comfortable, luxurious, yet sustainable family home.

Photovoltaic cells and solar water heaters are employed together with design for passive cooling and cross ventilation to reduce energy usage. Irrigation tanks and roof gardens collect and recycle rainwater; and the use of materials such as recycled teak and artificial timber adds warmth without compromising the finite resources of our environment.

The house is laid out around a central water court that forms the focal point of the project. Lushly planted roof gardens surround this and add to the effect that nature is evident in every part of the house.

Although the house is high tech – using state of the art EIB systems, photovoltaic cells, security systems – these are integrated discreetly and work with the natural environment of the house rather than against it.

This integration of technology and nature deserves special mention in a compelling design that could realistically become the model for sustainable living.