西班牙,圣特雷莎养老院扩建/BmesR29事务所

BmesR29事务所设计了圣特雷莎养老院的扩建工程。

现有的建筑是一栋独立的三层小楼,西里面朝向Pica Estat街道。扩建的部分差不多和原来的面积一样多。

建筑师: BmésR29 Arquitectes

地点:西班牙, C / Pica D Estats, 4 - Lleida (25,006). Lleida (Segrià)

项目组: Xavier F. Rodríguez, Josep M ª Bourgeois

合作建筑师: Rosinach Ramon Garriga, Mariona Julià Fabrellas

投稿: Cristina Gómez Cruz

建造: Construccions Pallàs, SA

项目面积: 1107.31 平方米

项目年代: 2009

摄影: Amaneceres Fotográficos / Joseph Ardiaca Rodríguez, Sofía Gómez Zucaro

建筑师尽量避免在增加的体量上做更多的处理,避免人为造作感。建筑师的目标是创造一个单一的体量。通过外墙上的遮阳措施部分的达到了统一的效果,遮阳的百叶解决了原来的建筑存在的遮阳问题。百叶改善了室内的光线条件,过滤了外面的阳光。


BmesR29 Arquitectes rehabilitated and added an addition onto the Santa Teresa retirement home. The existing building was an isolated three story volume that projected westward with a continuous facade in street Pica d’Estats. The addition almost doubled the size of the building due to functional needs of the retirement home.

Architect: BmésR29 Arquitectes

Location: C / Pica D’Estats, 4 - Lleida (25,006). Lleida (Segrià), Spain

Project Team: Xavier F. Rodríguez, Josep M ª Bourgeois

Collaborating Architects: Rosinach Ramon Garriga, Mariona Julià Fabrellas

Contributors: Cristina Gómez Cruz

Builder: Construccions Pallàs, SA

Project Area: 1107.31 sqm

Project Year: 2009

Photographs: Amaneceres Fotográficos / Joseph Ardiaca Rodríguez, Sofía Gómez Zucaro

With such a large addition the architects tried to avoid adding more volumetric variations that would appear artificial. They aimed to have the building read as a single volume. They partly accomplished this by using a protective outer solar system of vertical aluminum louver that solved the old problem of intrusion in the original building. These louvers also shape the interior light and with the continuous neutral floors that unify the home and give prominence to the different inputs of filtered light from the outside.