西班牙,La Cabanya托儿所/ Lluís Jordà Sala + Sau Taller d’Arquitectura

建筑师:Lluís Jordà Sala + Sau Taller d'Arquitectura

地点:Torelló, Spain

项目面积:1,037 sqm

项目年份:2005 – 2010

摄影:Adrià Goula

托儿所坐落在从同名的城市公园中分离出的地面上。这个地方之所以被选中是因为这里海拔稍高于公园的其余部分,因此能尽览周围的环境。

三个功能互相交织:教室、管理与设备空间以及多功能空间。

多功能空间是这个项目的关键之处。这里可以用作餐厅、冬季庭院、表演厅……同时充当建筑的收发/控制中心。

为了在日头西斜的时候让大量太阳能板充分发挥作用,空间的屋顶完全朝向南方。


Architects: Lluís Jordà Sala + Sau Taller d'Arquitectura

Location: Torelló, Spain

Project area: 1,037 sqm

Project year: 2005 - 2010

Photographs: Adrià Goula

The approach to the nursery is on the basis of the land surface separated from the urban park of the same name. This place is chosen because is slighty higher than the elevation level of the rest of the park so the equipment has views of its surroundings.

The program is laid out in three intertwined parts: space for classrooms, management and services, and space for multiple use.

The multiple use space is the main point of the project. It will allow uses like dinning room, winter courtyard, performance hall… At the same time, acts as distributor and receiver/control point of the building.

The roof of this space is totally oriented to south in order to implement a significant number of solar panels while getting the light form the north.