卢森堡,青年招待所/ Metaform Architects

建筑师:Metaform Architects

地点:Larochette, Luxembourg

总承包商:Administration des bâtiments publics

静力学工程师:INCA

项目年份:2011

项目面积:370 sqm

摄影:steve troes fotodesign

这个社区中心坐落在Larochette公园的中央,Larochette公园位于卢森堡大公国中心的梅尔施郡内。青年招待所的路径设计十分有趣,与招待所完美搭配在一起,吸引游人前来欣赏周围的自然美景。

这个位于森林中的社区中心坐落在一个土堆旁,从而将公园与社区道路分隔开。由于建筑的体量规整,并使用落叶松盖板进行了“自然伪装”,因此与周围环境完美和谐地融合在一起, 提升了整体性。

为立面增加韵律感的大凸窗不仅引入室内自然光线,并且成为观赏周围环境的画框;进而增进了建筑室内外的对话氛围。


Architects: Metaform Architects

Location: Larochette, Luxembourg

General Contractor: Administration des bâtiments publics

Static Engineer: INCA

Project Year: 2011

Project Area: 370 sqm

Photographs: steve troes fotodesign

The community center is situated in the middle of the Larochette Park, which is located in the heart of the Grand Duchy of Luxembourg in the canton of Mersch. It fits in with the playful path devised by the Youth Hostel to encourage visitors to discover their natural surroundings.

Nestled in the forest, the community center is situated along the bank thus separating the park from the communal road. In an effort to promote integration, this building tends to blend in and harmonize with its environment because of its uncluttered volumetry and its “natural camouflage” composed of larch cladding.

The large bay windows, which add rhythm to the facades, are not merely natural light carriers, but they also act as visual frames onto the surrounding spaces and thus favor the dialogue between the interior and the exterior.