美国,华盛顿,洛佩兹岛住宅/ David Vandervort Architects

该住宅是一座中等规模的海边建筑,位于华盛顿洛佩兹岛,周围树木繁茂,建筑面积约为167.2平方米。房子小心翼翼地坐落在原有树丛与地形之中,地面由低到高向岸边倾斜,视野极佳。空间布置与形式设计以与室外以及其他建筑特色产生联系为前提。一侧的起居室屋顶角度与岸边的形式一致,创造了一个环抱形式的户外平台区域。房子从东南方向通往海滩,向东则通往花园,而最重要的是,在西侧和西北侧可欣赏到海景。

建筑师:David Vandervort Architects

地点:美国,华盛顿,洛佩兹岛

项目面积:1,800 sqf

建筑商:Ascent Building Company

摄影:Michael Shopenn Photography

结构由主楼与工作室构成,前者带有独立的顶层主人房,后者为男女主人的艺术空间。工作室通过一条走道与住宅相连,同时也作为住宅的主要入口。房子的设计受到了亚洲风格的影响,特别是入口部位——在特殊的壁龛内摆放着一个藏族传经筒。由于场地的关系,房子的造型简单,而且希望能最大限度地获得日光。所用材料可靠而生动,既坚硬又柔软,既温暖又凉爽。这是一个专为现代岛屿生活而设计的家。


This 1,800 sqf home is located on a heavily wooded, medium-bank waterfront property on Lopez Island, Washington. The house is carefully sited amidst the existing trees and the existing land form which slopes up to the bank and view. Connections to the outdoors and other features of the property informed the arrangement of space and form. The angle of the living wing corresponds to the bank and creates an embraced outdoor deck area. The house reaches out to the southeast path to the beach, to the gardens further to the east and most importantly to the west and northwest views of the water.

Architect: David Vandervort Architects

Location: Lopez Island, Washington, USA

Project Area: 1,800 sqf

Builder: Ascent Building Company

Photographs: Michael Shopenn Photography

The structure comprises the main house with an isolated upper level master and the studio which houses his and hers art spaces. The studio is connected to the house via an arcade, which also serves as the main approach to the house. There are Asian influences to the house, particularly in the entry process – including a Tibetan prayer wheel in a special niche. The house forms are simple, derived from the site relationships and the desire to maximize daylight. The materials are honest and enlivening – hard vs. soft, warm vs. cool. It is a home designed for modern island living.