丹麦,根本哈根,Favrholm会议中心/SeARCH

建筑师:SeARCH bv

地点:丹麦哥本哈根

客户:Novo Nordisk

设计组:Bjarne Mastenbroek, Kathrin Hanf met Remco Wieringa en Paul Stavert, Geurt Holdijk, Laura Alvarez, Elke Demyttenaere, David Gianotten

项目年份:2011

摄影:Iwan Baan

该会议中心是“Favrholm”的扩建部分,这是一个里程碑式的丹麦农场,起源于14世纪。综合建筑包含为全球最大胰岛素生产商——Novo Nordisk a/s公司准备的礼堂、办公室、餐厅、会议室、运动与健身设施以及客房。这个项目的目的是设计一种新型的会议中心,为本地研发和生产机构的员工提供更具活力和互动性的场所,也为全球员工、客人和演讲者服务。

焕然一新的14世纪农舍是主入口所在地,在公司的发展史上具有举足轻重的作用:历史上第一次从牛的胰腺成功提取胰岛素就是在这里。扩建结构部分位于地下,无损于人们欣赏农场的景色。为达到最佳整体设计效果,SeARCH事务所与丹麦的Monument Service公司(KUAS)和鸟类保护机构密切合作。

Novo Nordisk提出了多种风格的会议室设计构想,从古典到(后)现代,从人类学到简约风格。SeARCH事务所基于“牛的素描”(以前为牛登记注册的方式)提出了一个更为适当的方案。

每间会议室的平面格局都如同牛耳或叶子,它们的形状、大小和材质略有不同,但仍明显地互相关联。它们位于堤岸之内,尽揽浩瀚的自然景观,也包括在湖中觅食的鸟儿。不过,新建的礼堂恢复了农舍庭院原有的矩形设计,并且从曾经位于院子中的谷仓设计中获得了灵感。


Architects: SeARCH bv

Location: Copenhagen, Denmark

Client: Novo Nordisk

Design Team: Bjarne Mastenbroek, Kathrin Hanf met Remco Wieringa en Paul Stavert, Geurt Holdijk, Laura Alvarez, Elke Demyttenaere, David Gianotten

Project Year: 2011

Photographs: Iwan Baan

The conference centre is an extension of ‘Favrholm’, a monumental Danish farm that originates from the 14th century. The complex contains an auditorium, offices, restaurants, meeting rooms, sports- and fitness facilities and guest rooms for the biggest insulin producer worldwide, Novo Nordisk a/s. The purpose of the project was to design a new type of conference centre, more dynamic and interactive for both employees of the close by situated R&D and production facility and employees, guests and speakers worldwide.

The restored 14th-century farm house, in which the main entrance is situated, played a crucial role in the history of the company: here for the first time in history insulin was extracted from the pancreas of cows. By realizing the extension partly underground, the view to the monumental farm was not harmed. For an optimal integration SeARCH worked closely together with the Danish Monument Service (KUAS) and bird protection organizations.

Novo Nordisk had a series of conference rooms in mind varying from style; from classic, to (post)modern, anthropological and minimalistic. SeARCH proposed a more modest scheme based on ‘the sketching of cows’ (the way cows were registered and identified in the past).

Each meeting room has a floor plan in the shape of a cow’s ear or leaf, all of them slightly different in shape, size and material, but still clearly related. These are situated into the embankments, viewing the vast landscape and the foraging birds in the lake. The newly built auditorium however restores the original, rectangular design of the courtyard of the farm house and is inspired by the barns that once stood there.