瑞士,比尔,Burgergemeinde运营中心/ bauzeit architekten

建筑师:bauzeit architekten / Roberto Pascual, Peter Bergmann, Yves Baumann

地点:瑞士比尔

项目年份:2007

项目面积:1,500 sqm

摄影:Yves Andre

本案运营中心综合建筑所在的地块向街道的两侧延伸。为保证良好的运营过程,项目设计将重点放在了综合建筑的一侧。综合建筑由两座建筑组成,二者形成一个庭院,在提供较大的室外空间的同时又保证了整体的紧凑感。

这两座建筑沿着地形走向设置,形成长长的区域,末端是一个用于操作的院子。建筑外壳由经过处理的光滑木板条组成,木板条创造了垂直的纹理,与周围能够过滤光线和视线的森林产生了对话关系。建筑可以为车辆和机械提供储存和保护服务。

建筑的起始端是仓库的入口,里面存放的是打折商品。第二座两层的建筑位于第一座的后面,覆盖着简单的木板墙,墙体上设置了大大的窗户;一层是衣帽间、木匠车间和设备室,二层是行政管理部门。


Architects: bauzeit architekten / Roberto Pascual, Peter Bergmann, Yves Baumann

Location: Biel, Switzerland

Project Year: 2007

Project Area: 1,500 sqm

Photographs: Yves Andre

The area of the operation center’s complex extends to both sides of the street. To be able to guarantee good operating procedures, the program was concentrated on one side of the complex, two buildings forming a courtyard, which offers large outdoor areas and yet remains compact.

Following the topography of the land, two buildings forming an elongated shape area ends on a court for maneuvering. Its shell is made of strips of wood non-roughly or treated. It creates a vertically oriented texture, which in dialogue with the structure of the forest filtering the light and look. It creates a vertically oriented texture, which in dialogue with the structure of the forest stands and views and light possible. The building served as deposit and shelter for vehicles and machinery.

The building’s head marks the entrance of warehouses and houses the surfaces of sale. The second building, at two levels, is positioned behind the first. It is covered with a simple wooden wall pierced by large windows. At ground floor, it houses the locker room, the carpentry workshop and the plant room, and the first floor, the administration.