荷兰,Bonifacius学校/ FARO Architecten

建筑师:FARO Architecten

地点:荷兰莱茵河畔的阿尔芬(Alphen aan den Rijn)

客户:Gemeente Alphen aan den Rijn

项目年份:2006 – 2011

摄影:Hans Peter Föllmi

莱茵河畔的阿尔芬正在逐步变成一座真正的城市。Bonifacius地区也将得到发展,成为城市建设区域。FARO事务所为阿尔芬这一区域制定新城市规划的第一步就是新Bonifacius学校。

建筑的外观为上方明亮的金属立面和下方的砖石柱基,融入了现有的城市建筑。砖块垒成拱形,提高了结构性能,不但特色鲜明,而且坚固。轻盈的上方金属立面带有水平条纹,在色彩与质地上与砖石立面形成了鲜明对比。建造这所学校是Bonifacius地区的重大方案,这里也将建造新公寓住宅、保健住宅、带有停车场的商店,以及在原校舍建一座酒店或餐馆。

计划中的第一座建筑如今已准备就绪:Bonifacius罗马天主教小学。这是一座继往开来的建筑。设计明显具有现代感,但却使用了历史元素。我们在罗马和中世纪时期所使用的元素与如今仍在使用的既有相同之处,又有区别:拱、大门、墙壁,以及永远与砖石牵扯不清的Bonifacius。这一切共同创造了这样一个建筑形象:拥有百年悠久传统,并将有利于这一传统的发展,为持续发展我们当前的时代与文化尽一份心。孩子们也会因此对这一地区的历史产生兴趣。

FARO事务所有一套完整的可持续设计方式,并且在许多前沿领域都取得了成效。Bonifacius学校也符合所有现代建筑的要求。建筑非常紧凑,耗能极少。室内环境清新而安静。空间设计灵活,可适用于多种功能。有一项设计要求是学校至少可运行75年。我们使用的材料都坚实耐用,可毫不费力地经得起时间的考验。在实现设计时,用户、学校设计组、孩子们和邻居等人的需求均被考虑在内。


Architects: FARO Architecten

Location: Alphen aan den Rijn, The Netherlands

Client: Gemeente Alphen aan den Rijn

Project year: 2006 – 2011

Photographs: Hans Peter Föllmi

Alphen aan den Rijn is turning into a real city. The to be developed Bonifacius location will also become an area with urban construction. The new Bonifacius school is the first step in the new urban plan that FARO is making for this part of Alphen.

The appearance of the building will fit into the current urban architecture with a brick plinth under a light metal façade. The brick will be enhanced with arcs: characteristic, recognizable and strong. The lighter upper façade has horizontal lines and contrasts with color and texture. Building the new school is part of the grander scheme for the Bonifacius location that will also house new apartments, assisted care residences, shops with a parking garage and, in the old school building a hotel or restaurant.

The first building of plan is now ready: the Roman Catholic elementary school Bonifacius. The building refers both to the future as to the past. The design is evidently modern but uses historic elements. Elements that we use in Roman and Medieval times and that we still use today, the same but different: arcs, gates, walls and Bonifacius’ name forever in brick. All of this together creates the architectural image of a building that’s part of a century long tradition and that will contribute to this tradition as well. Contributing something of our own time and culture to a never ending development. The children will thus be taken into the history of this location.

FARO has an integral approach towards sustainability and has booked increasing results on many fronts. The Bonifacius school also meets the needs of any contemporary building. The building is very compact and uses minimal energy. The interior is fresh and noise-free. The spaces are flexible and can be used by many different user groups. One request was to design a school that will function at least 75 years. The materials we used are all solid and durable and can easily stand the test of time. The users, the school team, the children and also the neighbors - all have been included in the realization of the design.