西班牙,日托中心/ FLEXO Arquitectura

建筑师:FLEXO Arquitectura

地点:西班牙马略卡岛帕尔马

客户:Consorci Recursos Sociosanitaris, Conselleria Benestar Social

项目年份:2009

项目面积:530 sqm

摄影:José Hevia Blach

私家花园

建筑师将此项目诠释为一个在日托中心内增加联系、促进集体活动的机会,因此设计围绕着一个大型的私家花园组织布局。花园中阳光充沛,周围的建筑为它遮挡了风和行人的视线,花园也是联系所有活动的中轴线。

与城市的联系

建筑师打算用建筑的形象来加强日托中心作为公共区域连接元素的机构特点。

可持续性

体量的配置、半埋入地下的天井的几何形式、藤架与立面的朝向和定义都具有以下优势:夏季可以遮阳,还能在整座建筑内提供充足的光线、视觉联系以及穿堂式自然通风。


Architects: FLEXO Arquitectura

Location: Palma de Mallorca, Spain

Clients: Consorci Recursos Sociosanitaris, Conselleria Benestar Social

Project Year: 2009

Project Area: 530 sqm

Photographs: José Hevia Blach

Private Garden

We interpret the project as an opportunity to enhance relations and collective activities in the center; therefore, the program is organized around a large private garden, sunny, sheltered from the wind and the view of pedestrians and vertebrae that articulates all activities.

Urban Connection

We propose using the building image to consolidate the institutional character of the center element as the articulator of the public area.

Sustainability

The volumetric configuration, the geometry of half-buried patio and the orientation and definition of

pergola and the facade all offer the following advantages; ensure sun protection in summer, light and visual control and natural cross ventilation throughout the building.