瑞士,Bellmund的住宅/ EXH Design

建筑师:EXH Design

地点:瑞士Bellmund

项目面积:3,500 sqm

项目年份:2008

摄影:Eik Frenzel

这座为一个四口之家设计的住宅位于瑞士比尔附近的Bellmund。住宅坐落在一个小地块上,建筑结构的外形使建筑高度最大化,保证了住户看向Biennem湖的良好视野,在屋顶的体量中还切割出了一个露台空间。

住宅采用了在瑞士很普遍的木结构。表皮覆盖灰色的工业板材——粗糙的耐风雨材料,成本低廉。与简约的功能性外表皮不同,木结构在室内的使用给室内带来了温暖迷人的感觉。


Architects: EXH Design

Location: Bellmund, Switzerland

Project area: 3,500 sqm

Project year: 2008

Photographs: Eik Frenzel

This house for a family of four is located in Bellmund, Switzerland, nearby Biel. Situated on a small plot, the structure’s “house” shape maximizes its height to ensure views of Lake Biennem, while a terrace space is cut from the roof volume.

The house has a wood structure, as is usual in Switzerland. The skin is clad in grey industrial panels – a rough and weather resistant material with low costs. In contrast to the modest and functional exterior, the wooden structure is revealed within to give the interior an inviting sense of warmth.