日本,神奈川,平冢拼连住宅/ LEVEL Architects

建筑师:LEVEL Architects

地点:日本神奈川

项目年份:2010

项目面积:155.54 sqm

摄影:Courtesy of LEVEL Architects

这个狭长的项目场地距离公车站大约20分钟的路程,周围都是田地和低矮的房子。项目是为两个家庭设计的,两家的目标都是希望一家人能和和美美地生活在一起。家长们还希望建造一个附属房间,满足他们摆弄盆景的嗜好。此外,有必要设计适合摆放女主人收集和创作的小件物品和仿古风格家具的空间。

房子按楼层划分,一家在一楼,另一家在二楼。一楼为了得到更高的天花板,并增加采光和空气流通,在南侧做了一个开口。

二楼的吊灯按网格的形式布置。这些灯具的长度根据高度不规则的天花板而各有调整,力求与二楼地板距离相同。二楼给人一种柔和的印象,而由柳杉木板制成的外墙被涂成亮白色,使二楼与室外产生了联系。


Architects: LEVEL Architects

Location: Kanagawa, Japan

Project Year: 2010

Project Area: 155.54 sqm

Photographs: Courtesy of LEVEL Architects

About 20 minutes from the bus station, the long and slender project site is enclosed by surrounding fields and a low house. This project is a house designed for two families, and the goal of both homes was that the families would be able to live happily and comfortably. The room of annex that is able to blind up the bonsai of the hobby was wanted by parents. Moreover, it was necessary to design the space to be suitable for small articles and the furniture of the antique style that the wife collected and created.

The houses are divided by floors with one family on the first floor and the other family on the second floor. For a higher ceiling on the first floor, and to increase light and air circulation, an opening was made for the south side.

On the second floor, the pendant light was arranged like the grid. The height of the light is arranged by adjusting th elength and balance with an irregular ceiling. A soft image of the 2nd floor was connected to the outside by painting the cryptomeria board of the outside wall on light white.