荷兰,阿姆斯特丹,Elicium RAI / Benthem Crouwel

建筑师:Benthem Crouwel Architekten

地点:荷兰阿姆斯特丹

项目年份:2009

项目年份:15,195 sqm

摄影:Courtesy of Benthem Crouwel Architekten

RAI会展中心扩建了一座新建筑——Elicium(源自Elysium一词,意为一个令人愉快的地方)。建筑较低的部分是展览大厅,或者叫“宴会厅”,它“盘旋”在高于街道5m的位置,通过空中通道在两侧与既存的综合建筑相连。

这样的设计创造了一个环道或周边通道,将老前院转变成了一个封闭的花园。建筑体量在展览大厅一半高的地方有一个转折,这里有五个会议厅,它们在空间上彼此相连,但可以单独使用。宴会厅是一个巨大的无柱空间,可以利用推拉的隔墙分割。一个七层的体量在会议厅上方高高耸起。Elicium使RAI可以更好地吸引大型多日国际活动在这里举行,还使RAI有了一个大胆的新立面。


Architects: Benthem Crouwel Architekten

Location: Amsterdam, The Netherlands

Project Year: 2009

Project Area: 15,195 sqm

Photographs: Courtesy of Benthem Crouwel Architekten

The RAI Exhibition and Congress Centre has been extended with a new building, Elicium (from Elysium, meaning a delightful place). Its lower component, the Expo Foyer or ‘Ballroom’, hovers 5 metres above street level and is attached to the existing complex on both sides by aerial walkways.

This creates a circuit or perimeter walk, transforming the old forecourt into an ‘enclosed garden’. Shifted up half a storey alongside the Expo Foyer are five congress halls; these are spatially linked but can be used separately. The Ballroom is a single large column-free space that may be divided up using sliding partitions. A seven-storey stack rises above the congress halls. Elicium puts the RAI in a better position to attract large multi-day international events and gives it a bold new front.