泰国,曼谷,垂直生态画廊/ Shma + Sansiri PCL + SdA

建筑师:Shma + Sansiri PCL + SdA

地点:泰国曼谷

项目年份:2011

项目面积:430 sqm

摄影:Wison Tungthunya

行走在建筑中,感受自然就在身边。曼谷居住面积在不断增加,而居住区的绿化面积却增长缓慢。本案建筑绿色的外围护结构中容纳了销售办事处画廊,是一个展示新城市生活的地方。

绿色的板条箱墙体模块由不锈钢制成,施工简便。悬挂的花盆和滴灌系统安装在毡制品的后面。该系统价格便宜,安装方便。考虑到项目所在的位置,建筑师选择了本土植物——东京矮生植物。这种植物在地上随处可见,可以很好地抵御曼谷极端的环境条件。植物的纹理也柔化了建筑的刚性,在曼谷复杂的建筑结构中脱颖而出。


Architects: Shma + Sansiri PCL + SdA

Location: Bangkok, Thailand

Project Year: 2011

Projecta Area: 430 sqm

Photographs: Wison Tungthunya

Bring nature along as you move upwards. While Bangkok living ground has been rising, little of the green area rises with it. This green envelope is designed for condominium sale office gallery, a place where a new urban living definition is displayed.

The module green wall crate is made from stainless steel for easy construction. Hanging plant pots and drip irrigation are installed behind the felt. This system is inexpensive and convenient to construct. Considering the location, we selected local plant, Tokyo Dwarf which is normally found on ground. It can very well withstand Bangkok’s extreme environment. The texture of the plants also softens the rigidity and stand out among Bangkok's complex structures.