中国,上海,玛祖铭立旗舰店/ EXH Design

建筑师:EXH Design

地点:中国上海肇嘉浜路

项目面积:1,800 sqm

项目年份:2010

摄影:Meng Studio

玛祖铭立旗舰店位于喧闹的肇嘉浜路。为了将旗舰店与周围嘈杂的环境隔离开,建筑师将它设计成了一个“大树下的商店”。建筑立面由铝板制成,上面带有银杏叶的图案。

阳光经过穿孔立面的柔和过滤进入室内,树叶的影子也投射到地板上,这会使人感觉他正徘徊在银杏树林中。从铝板上切割出来的树叶形状铝片被嵌在了室内的混凝土楼板中,让人们沉醉在落叶所营造的浪漫氛围中。


Architects: EXH Design

Location: Zhaojiabang Road, Shanghai, China

Project area: 1,800 sqm

Project year: 2010

Photographs: Meng Studio

The Matsu Flagship Store is located on the noisy Zhaojiabang Road. To isolate the store from its buzzing environment, we aimed to make it “a store under the trees”. The façade is made of aluminum panels with Gingko leaf patterns.

As the sun is gently filtered through the perforated façade and the leaf shadows are cast upon the floor, one feels as if he is wandering amongst the gingko trees. The leaf shapes cut from the aluminum panels were then embedded in the interior concrete floor, allowing people to revel in the romance of fallen leaves.