西班牙,巴伦西亚,老年人住宅与圣何西小礼拜堂/ Peñín Architects

建筑师:Peñín Architects

地点:西班牙巴伦西亚

项目年份:2009

项目面积:12,362 sqm

摄影:Diego Opazo

确定选址之后,这座住宅就要在城市环境和地形条件的基础上,再增加一个具有良好朝向的修道院设计。本案项目的设计目的是为使用者提供福利,为他们提供充足的日光和宽敞的房间,还要考虑到居住者在小礼拜堂和花园这样的公共区域之间移动的动线。

对传统习俗的小小处理可以在合理的成本范围内在结构上取得一定的成功。膜结构可以令优质的天然能源通过天井进入建筑中,将天井作为一个天然的调节装置。


Architects: Peñín Architects

Location: Valencia, Spain

Project Year: 2009

Project Area: 12,362 sqm

Photographs: Diego Opazo

After selecting the building site, this residence is based on its urban and topographic conditions for raising a cloister scheme open to good orientation. The project was designed for the welfare of its users with the presence of natural light and the setting of rooms, keeping in mind the movement of the residents through common areas, the chapel and the garden.

The project is articulated through various dualities with the coexistence of density with emptiness and with the figurative and the abstract. This is conceived to dignify the care building and to socialize the contemporary architecture.

The small manipulation of traditional habitudes allows certain structural achievements at reasonable cost. Membrane-structure fusion allows good natural energy flow using the patio as natural regulation.