巴西利亚,巴西,接待中心/ Rocco, Vidal + arquitetos

建筑师:Rocco, Vidal + arquitetos

地点:巴西利亚,巴西

项目面积:744 sqm

景观设计:Renata Tilli Paisagismo

照明设计:Foco

结构:Domo Engenharia, FCK Engenharia

配管与电力:LR engenharia

暖通空调:Super Ar Condicionado

摄影:Courtesy of Rocco, Vidal + arquitetos

这座大胆、现代的建筑因其体量实现的独创性而引人注目,它根据几乎达到11000平方米的土地形状与坡度而设计。

建筑被设计为阿尔法——远离巴西利亚市区的一个有关卡的社区——的一个销售点,它第一时间就会成为对这个项目感兴趣和喜欢宴饮交际的游客的服务设施,以后也将会成为一个永久设施,这里还可以举办竞赛和文化活动。建筑随着土地的规模和倾斜度而建,通过构成覆盖层的耐候钢网格统一风格。2000平方米的网格在建筑中十分抢眼,因为尺寸巨大,而且还创造了一个中心广场,其中种植了大树。覆盖网格跨度有30米,坐落在七面混凝土墙上,这些墙体支撑着50吨的重量。在某些地方,网格的洞口会大一些,为树冠留下了生长空间。


Architects: Rocco, Vidal + arquitetos

Location: Brasilia, Brazil

Project area: 744 sqm

Landscape design: Renata Tilli Paisagismo

Lighting design: Foco

Structure: Domo Engenharia, FCK Engenharia

Plumbing/ Eletric: LR engenharia

HVAC: Super Ar Condicionado

Photographs: Courtesy of Rocco, Vidal + arquitetos

The bold, contemporary building stands out for the originality of the implementation of volume, which accompanies the shape and slope of the land of almost 11,000 square meters.

Designed to serve as sales stand of Alphaville, which is a gated community away from Brasilia downtown, in a first moment and later a permanent facility for visitors interested in the project and conviviality, also will host events and cultural activities. The blocks accompany the lot´s format and declivity, and are united by a corten steel grid composing the cover. The grid with 2 thousand square meters stands out in the complex due to its dimensions as well as for creating a central plaza which large trees were planted. This covering grid crosses a 30 meters span and sits on seven concrete blades supporting a load of 50 tons. At some points the grid presents large openings leaving room for the tree tops.