葡萄牙,吉马良斯,住宅/ Sequeira 建筑师事务所

吉马良斯住宅的面积约650平方米,坐落在一个有将近10米高差的地块上,并顺着地势将体量分为三层。

建筑朝向西面,可以俯瞰城市全景。

建筑师:Sequeira建筑师事务所

项目位置:葡萄牙,吉马良斯

项目建筑师:Mário Sequeira, Alfredo Machado

项目团队:Nuno Veiga Área do

项目面积:650平方米

项目时间:2005-2010

摄影:Nelson Garrido

首层的面积是三层里最大的,设有起居室、餐厅、厨房和泳池平台,室内外空间转换自然流畅。各房间由活动拉门隔开,可以根据需要方便地合并或者分隔开来。

中层主要作为休息区,设计了多个卧室,还有一个雕塑中庭。

建筑的主入口设在顶层,在这一层布置了车库,办公室,还有一个露天平台。在平台上,可以享受整个建筑中最广阔的视野。


Oriented to the west and with a large panoramic view to the city, House in Guimarães is an exploration and incorporation of natural light. The house is situated on a site with a large variance in grade, roughly 10 meters, therefore the architects chose to spread the 650 square meter home over three floors.

Architects: Sequeira Arquitectos Associados Lda

Location: Guimarães, Portugal

Project Architects: Mário Sequeira, Alfredo Machado

Project Team: Nuno Veiga Área do

Project Area: 650 sqm

Project Year: 2005- 2010

Photographs: Nelson Garrido

The ground floor is the largest area of the home. There is a natural fluidity between interior and exterior spaces, as the living and dining rooms, kitchen, and pool deck all are housed on this level. Moveable sliding doors easily merge all of these uses together or separate them accordingly.

The middle floor houses the sleep area, with multiple bedrooms and a sculpture courtyard.

The main access to the house is through the second floor. Parking, an office, and an outdoor balcony that provides the best view of the whole home.