瑞士,夏洛,Mitoyennes住宅/ LRS建筑师事务所务所

建筑师:LRS 建筑师事务所

项目位置:瑞士,夏洛

项目时间:2009

摄影:Thomas Jantscher

这个两层的小住宅坐落在一个历史悠久的村庄里。通过对建筑体量和材料使用的推敲,以及采用当地传统建造方法,建筑师成功地使建筑融入周围环境,延续了古村的景观,并为解决新旧建筑并存问题提出了新的可能。

住宅平面呈不规则的八边形,坚实厚重的墙面使建筑看起来好像一块巨石。首层中间设计了贯穿房子的通道,从而在形体以及类型上呼应了周围的农村房屋。双面坡顶暗示了房中两个家庭的居住范围,顺应并强化了村庄的天际线。立面上不规则分布的大大小小的窗口为村庄增添了新的元素,带来了一丝城市的味道。


Architects: LRS Architects

Location: Charrot, Switzerland

Project Year: 2009

Photographs: Thomas Jantscher

This 2 story housing reinterprets the strongly restrictive regulations of the historic village it integrates. It’s volume and materiality interact with the vernacular constructions in search of a diverted analogy.

Designed as an irregular monolith with eight facets, it is articulated by a central passage echoing the geometry and typology of the neighboring rural constructions. Its double sloped roof identifies the two family dwelling areas and enforces the village’s skyline. The distorted disposition and dimension of the openings, disrupt the scale of this villa, giving it a more urban character.