德国,斯图加特,梅赛德斯-奔驰 博物馆/UN工作室设计

UNStudio为柏林的戴姆勒克莱斯勒-房地产设计了不 同寻常的“梅赛德斯-奔驰”博物馆。

建筑师: UNStudio

业主: DaimlerChrysler Immobilien, Berlin

地点: Mercedes Strasse 1, Stuttgart Building area: 35.000 m2

建筑功能: 汽车博物馆, 商店, 餐馆, 办公室, auditorium

建成: 2006年5月

UNStudio为柏林的戴姆勒克莱斯勒-房地产设计了不同寻常的“梅赛德斯-奔驰”博物馆。建筑有精致的、合成、有计划和组织的几何体型,它成为庆祝传奇车的地标性建筑。它的体型像三叶草,建筑的表面围绕着中庭从地平面上升。

参观博物馆时先从中庭到达顶部,然后再顺着两条主要的路线下降到地面。两条主要的路线分别是:轿车和卡车展览;历史展览,也被称为传奇展室,在展示平台周边螺旋向下,相互交叉于几个点,可以让游客改变路线。

建筑采用了最先进网络通信技术,梅赛德斯-奔驰 博物馆的建筑和室内有很高的技术含量。

从外部进入到博物馆的内部,游客立即接触到全新的高端技术。中央升降机在入口大厅的高层四十七点五米的整个建筑都是高技术。

所有的墙壁和天花板上的博物馆都是波纹状的曲线形式。博物馆的内部没有直角。

原文:http://www.perspektif-magazine.com/2008/10/09/mercedes-benz-museum-stuttgart-german-by-un-studio/

www.ArchGo.com 翻译 新

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

This is a great architectural design from UNStudio for DaimlerChrysler Immobilien, Berlin. The Mercedes Benz Museum designed with sophisticated geometry synthesizes structural and programmatic organizations resulting in a new landmark building celebrating a legendary car. The geometric model employed is based on the trefoil organization. The building’s program is distributed over the surfaces which ascend incrementally from ground level, spiraling around a central atrium.

The Museum experience begins with visitors traveling up through the atrium to the top floor from where they follow the two main paths that unfold chronologically as they descend through the building. The two main trajectories, one being the car and truck collection and the other consisting of historical displays called the Legend rooms, spiral downwards on the perimeter of the display platforms, intersecting with each other at several points allowing the visitor to change routes.

As one of the masterpiece work of United Network (UN), with an integrated design process and state-of-the-art communication technologies, the architecture and interior of the Mercedes-Benz Museum is far beyond one expects.

From the exterior into the interior of the Museum, visitors are immediately transported into the whole new world of high-end technology. From the central lifts in the entrance hall to the top level of the 47.5 meter high building.

All the walls and ceilings on the museum are either concave or flow from one to the other in its undulating forms which create the no right angles on the entire museum interior.