美国,明尼苏达大学建筑与景观设计学院/Steven Holl事务所

明尼苏达大学建筑与景观设计学院是一座迷人的建筑,深夜里人们工作时会发出光芒,让人精神为之一振。这座建筑由斯蒂芬•霍尔建筑师事务所设计并于2002年建造完成,因富有启发性和统一特质而得到人们的充分认可,例如其设计于1990年获得了进步建筑奖。

因为是为一个公共机构设计教育设施,因此在建筑与景观设计学院增建项目的设计中极大地考虑到了统一性和连续性。斯蒂芬•霍尔建筑师事务所除了主要将室内与室外空间连接起来,还创造了白天与周围环境充分融合,夜晚却转变成发光盒子的建筑形式。

建筑师希望加大行人交通流线,同时鼓励校园活动。此次增建项目包括一间图书馆、礼堂、办公室、会议室、工作室,作为一座辅助建筑设置在Thorshov和Cerny之前设计的一座建筑旁。

两个L形的建筑叠落在一起,形成基本的建筑形式,转角处大多为圆角。这是原建筑与增建建筑主要的对比之处,原建筑采用的是直角转角,能看到庭院,而增建建筑则向外部景观延伸。

新建筑的另一个特点是它的“臂”,端面是垂直的立面,面向周围环境开放,“容纳了竖井并活跃了校园”。

建筑的最终成本为780万美元。

建筑师:Steven Holl Architects

地点:美国明尼苏达州

项目年份:1990-2002

参考:Steven Holl Architects

摄影:Paul Warchol, Courtesy of Steven Holl Architects


An inspiration to all, the College of Architecture and Landscape Architecture at the University of Minnesota stands as an intriguing building that glows during the late-night working hours of its inhabitants. Completed by Steven Holl Architects in 2002, the building has received much recognition for it’s enlightening and unifying qualities, an example being the Progressive Architecture Award in 1990.

As is the case when designing an educational facility for an institution, the ideas of unification and continuity were greatly considered in the design of the CALA (College of Architecture and Landscape Architecture) expansion. With other main intentions of articulating interior and exterior spaces, Steven Holl Architects created a form that fits in with it’s environment by day and transforms into a glowing box at night.

The architects hoped to increase pedestrian circulation while also encouraging campus activity. The program of this addition includes a library, auditorium, office, seminar space and studio space, acting as a complementary building alongside one built previously by Thorshov and Cerny.

A basic form of two L-shaped masses which are overlaid on each other, using mostly obtuse angles. This is a major contrast between the existing building and the addition, as the existing building uses right angles to frame views onto the courtyard while the angles of the addition extend towards exterior landscapes.

Another characteristic of the new building are the arms, which end in vertical elevations that open the building to the surroundings, “bracketing “shafts of space” and activating the campus.”

The cost of the building ended at $7,800,000.

Architect: Steven Holl Architects

Location: Minneapolis, Minnesota, USA

Project Year: 1990-2002

References: Steven Holl Architects

Photographs: Paul Warchol, Courtesy of Steven Holl Architects