建筑师:Henning Larsen Architects

建筑师:Henning Larsen Architects

地点:丹麦维堡

客户:Municipality of Viborg

项目年份:2011

项目面积:19,000 sqm

摄影:Thorbjoern Hansen Kontraframe

维堡市政厅凭借复杂多面的形状,成为因城市合并而形成的一个新的大型城市共同体的象征。

建筑与公园相互作用,在城市中形成了一个新的场所,场所的中心是一个大型内部天井,与市政厅专业部门和市民部门相连。

市议会大厅设计灵活,大厅与食堂、休息室、毗邻的会议室可以共同转变成一个会议中心。建筑顶层的咖啡厅直接通向屋顶花园,在花园里可以看到维堡大教堂。


Architects: Henning Larsen Architects

Location: Viborg, Denmark

Client: Municipality of Viborg

Project Year: 2011

Project Area: 19,000 sqm

Photographs: Thorbjoern Hansen Kontraframe

With its complex faceted shape, Viborg Town Hall becomes a symbol of the new large municipal community that opens in the wake of the municipal merger.

The interplay between house and park creates a new place in the town where the large inner atrium is the heart that joins the town hall’s professional community with the community of the citizens.

The town council hall is flexibly designed and together with the canteen, foyer and an adjoining meeting room it can be converted into a conference centre. The café on the top floor of the building has direct access to the roof garden with a view of Viborg Cathedral.