荷兰,莱利斯塔德,Suydersee公寓楼/LEVS Architecten

建筑师:LEVS Architecten

地点:荷兰莱利斯塔德

客户:Heijmans IBC Vastgoed

项目年份:2008

项目面积:5,800 sqm

摄影:Gerard van Beek

View of Suydersee公寓楼位于Markermeer湖的湖边,位置十分独特。无边无尽的湖水景色在26户私人公寓的生活中起到了非常重要的作用。建筑旁边的散步道上方是大型玻璃凸窗,其中容纳了入口和楼梯。面对土地一侧,也就是向阳的一侧,所有的公寓都有一个宽大的阳台。每一户公寓都是标准化设计,包括浴室、厨房和卫生间。剩余的自由空间可以自由设计,给了住户最大的选择自由度。

公寓建筑位于两排原有建筑的端部,这两排建筑相互之间呈倾斜状。公寓楼在朝向土地的一侧将这两个城市开发项目连接起来。公寓楼还有一个大型屋顶花园,能欣赏到Markermeer湖的美景。建筑设计非常巧妙,将原来的城市规划融合在一起,同时建筑本身也成为堤坝上引人注目的灯塔。由于朝向土地和散步道这两侧建筑高度不同,因此得以在堤坝层创建了一个车库。


Architects: LEVS Architecten

Location: Lelystad, The Netherlands

Client: Heijmans IBC Vastgoed

Project Year: 2008

Project Area: 5,800 sqm

Photographs: Gerard van Beek

View of Suydersee is in a unique location, bordering the Markermeer. The view of the endless water plays an important role for all 26 private properties. The promenade side of the building consists of large glass bay windows with entrances and the stairwells in between. On the side that faces the land, the sun side, all apartments have a spacious balcony. The standard program for each apartment includes a bathroom, kitchen, and a toilet. The rest is free space and can be designed freely. This gives residents optimal freedom of choice.

The apartment building forms the end of two rows of existing buildings that taper towards each other. On the land side the tower marks the conjunction of the two urban development lines. The tower apartments have a large roof garden with views of the Markermeer. By the clever design the building blends perfectly with the existing urban planning but at the same time it is a striking beacon on the dike. Due to the differences in height between the land side and the promenade it is was possible to create a garage below dike level.