智利,圣地亚哥,侦查空间 / MUTAR Arquitectos – Molina, De La Vega ,Villalobos

建筑师: MUTAR Arquitectos / Claudio Molina Camacho, Daniel De La Vega Pamparana, Eduardo Villalobos Fornet

地点:智利圣地亚哥

客户:Saint George’s College

项目年份:2009

项目面积:400 sqm

摄影:MUTAR Arquitectos – Molina, De La Vega & Villalobos

参与者:Jorge O’ryan – Alberto Basauri

施工方:Alzerreca Y Diaz Ltda

项目经理:Juan Silva

施工检查技术员:Jorge Cifuentes

结构工程师:Alvaro Velez – Alberto Ramirez

该项目响应设计要求,主要设计了两座建筑,在纵向上衔接着三种不同的场地——池塘、山坡和河床。因此从这两座两层高的建筑中都能俯瞰学校,入口位于与池塘同一高度的室外广场。

两座建筑与室外广场之间的中间空间成为带有屋顶的广场,其中容纳了室外多功能室,使整个项目及其外观显得丰富多彩。两座建筑在最下层采用了统一的设计,通过一条室外有顶走廊连在一起,走廊成为通往地下室的服务通道,地下室则通过用废弃的铁路枕木铺就的宽阔楼梯与上层相连。

设计中还增加了一条贯穿整个项目的木平台通道,它与河床(潺潺流水)平行,一直延伸到榆树林边上的自助烧烤区。从树林中开始出现的低矮的石笼墙遍布整个项目,包括山坡上和流水边,为在主要室外广场上碰面或聚会的广大学生提供了很多可以小憩的凳子。

设计为寻求和谐使用了大量当地的优质材料,如木材和混凝土,并用中性染料进行处理,以此来突出自然的色彩。室外黑色的木材与室内白色的木条形成对比,突出了立面效果,用光与影的垂直对比来暗喻在森林中寻找光明。

瞭望塔作为标志性建筑位于主要室外广场的外围,在周围所有高度不同的地方都能看到它。学校为了巩固安全意识,将这一项目作为学生侦察技能培训活动的一个重要环节。

文字由MUTAR Arquitectos事务所的Molina, De La Vega & Villalobos提供。


Architects: MUTAR Arquitectos / Claudio Molina Camacho, Daniel De La Vega Pamparana, Eduardo Villalobos Fornet

Location: Santiago, Chile

Client: Saint George"s College

Project Year: 2009

Project Area: 400 sqm

Photographs: MUTAR Arquitectos - Molina, De La Vega & Villalobos

Contributors: Jorge O’ryan – Alberto Basauri

Construction: Alzerreca Y Diaz Ltda

Proyect Manager: Juan Silva

Construction Inspector Technician: Jorge Cifuentes

Structural Engineering: Alvaro Velez - Alberto Ramirez

The project responds to the main program with two volumes that it’s longitudinal inhabit the 3 instances of the place (pound / slope of the hill / channel). Thus each of these volumes overlooks with double height toward the school and accessible from the outdoor square in the level of the pond.

It is in the intermediate space, between volumes and outdoor square is generated the roofed square, incorporating this multi-purpose rooms, externalized, giving greater versatility to the program and surface. Both volumes are unified in its lowest level of how programs connect through an exterior covered corridor which defines service access for the cellars, having connection to the upper level through a broad staircase stands disused railway sleepers.

To this is added a wooden platform that runs the program, through its parallel to the channel access (sound of water) in the barbecue topping (forest of elms) and gabions of stone from the woods across the project containing the hill and rain water to generate the stands for the mass meeting in the main outdoor square.

Seeking harmony with the place defined noble materials, like wood and concrete, and treated with neutral dyes to highlight the colors of nature. The contrast between the black wood exterior and the interior white wood cuts highlight the facades, as an analogy of the forest in search of light, defined by vertical contrasts of light and shadow.

The watchtower is located at the perimeter of the main outdoor square, serving as visual reference at the different levels of approximation, the college strengthens security and compliance program as an important contribution for scouting activities.

Text provided by MUTAR Arquitectos - Molina, De La Vega & Villalobos