以色列,Ramat Hanadiv游客中心/ Ada Karmi-Melamede Architects

建筑师: Ada Karmi-Melamede Architects / Guy Teomi, Yuval Amitzi

地点:以色列Zichron Yaakov

景观设计:Amir Blum

项目年份:2008

摄影:Courtesy of Ada Karmi-Melamede Architects

该建筑位于为满足公众以及前来Ramat Hanadiv纪念园的人们停车需求而设计的巨大停车场之内。

建筑设计理念源自于以下需求:在纪念园前方设计一座门厅,作为各个游客群体的聚会场所。建筑结构为曲线形式,长约150米,其中包含礼堂、教室、小院子、展览区以及建筑末端的小餐厅。这些功能区被安置在一条护坡之内,护坡由两侧的倾斜绿化带夹合而成,这两条绿化带互相依偎,光线从中间的狭缝透过。

一条人行道从头至尾贯穿整个护坡,衔接起各个功能区域,由上方的间接反射光提供照明。三条通道横穿护坡,将停车场与开放的门厅连接起来。中间那条通道对面就是纪念园的正门,也连接着形式上的建筑轴线。周围大气磅礴而又静谧幽雅的景色环抱着这条轴线。


Architects: Ada Karmi-Melamede Architects / Guy Teomi, Yuval Amitzi

Location: Zichron Yaakov, Israel

Landscaping: Amir Blum

Project Year: 2008

Photographs: Courtesy of Ada Karmi-Melamede Architects

This building is located between a vast parking area which is designed to serve the public and Ramat Hanadiv Memorial Gardens.

The architectural concept evolved from the need to create a foyer in front of the gardens which will function as a meeting place for the diverse groups of visitors. The architectural composition extends approximately 150 meters in a curvilinear fashion. It contains an auditorium, classrooms, small courtyards, an exhibition space and a small cafeteria at the extremity. These functions are housed within a berm formed by two inclined landscaped surfaces that lean against each other with light penetrating in between.

A pedestrian path, lit by indirect reflected light from above, stretches the entire length of the berm connecting all the various functions. Three passages cross the berm and connect the parking area with the open foyer. The central passage faces directly onto the gate of the Memorial Gardens and joins its formal axis. A landscape of tranquility and splendor embraces the axis.

Courtesy of Ada Karmi-Melamede Architects