美国,纽约,普林斯顿建筑学院/ Architecture Research Office

建筑师:Architecture Research Office

地点:美国纽约

项目组:Principal-in-charge: Adam Yarinsky; Project Manager: Megumi Tamanaha; Project Team: Jennifer Park, Tina Hunderup, Adrian Wu, Arthur Chu

竣工时间:August 2007

摄影:Paul Warchol

这座扩建结构的作用至关重要,成为普林斯顿建筑学院的中心。扩建结构外部由玻璃与钢材包裹,将学院两层高南楼中的行政管理办公室和图书馆,与三层高北楼的工作室和教室连接一起。普林斯顿学院的学生们将这座建筑戏称为“连字符”。

扩建结构中包括新大厅、学生休息室、电梯和悬臂式钢楼梯。平面与剖面设计在规模上考虑到了原先建于1963年的老建筑:扩建结构与原有的楼层对齐,从外部看,还改变了原有建筑窗口隔间的节奏感。巨大的玻璃面板表面装饰着各种烤瓷熔块图案,如同包裹在窗帘中一般,构成了扩建结构的外表皮。烤瓷熔块图案强调出建筑内部形式的特点,除了将玻璃与钢材包裹的扩建结构与原有建筑结为一体之外,还为三层休息区提供了遮阳。电梯井采用蓝色颜料喷涂,反衬出了楼梯与烤瓷熔块图案。

该项目也包括对原有的建筑进行改造,为建筑学院增加了一间新模型店和三维打印设备。


Architects: Architecture Research Office

Location: New York, USA

Project Team: Principal-in-charge: Adam Yarinsky; Project Manager: Megumi Tamanaha; Project Team: Jennifer Park, Tina Hunderup, Adrian Wu, Arthur Chu

Completion: August 2007

Photographs: Paul Warchol

A strategic intervention, this Addition re-centers the Princeton School of Architecture. Enclosed in glass and steel, the Addition links the School’s two-story south wing, where its administrative offices and library are located, to the three-story north wing’s studios and classrooms. Princeton students have nicknamed the building the “Hyphen”.

The Addition contains a new lobby, student lounge, elevator, and cantilevered steel stair. Plan and section take their dimensions from the existing 1963 building: the Addition aligns with the existing floor levels and, on the exterior, translates the rhythm of the existing building’s window bays. Large glass panels, with varying ceramic frit patterns overlaid like folds in a curtain, comprise the Addition’s envelope. The frit pattern affirms formal characteristics seen in the building, uniting the glass and steel Addition with the existing building, while also providing solar shading for the third floor lounge. The elevator shaft, painted shades of blue, forms the background against which the stair and the frit pattern are seen.

The project scope also included renovations throughout the existing building to update the School of Architecture with a new model shop and facilities for a three-dimensional printer.