卢森堡,校园亭子 / Holweck Bingen Architectes

建筑师:Holweck Bingen Architectes

地点:卢森堡Rodange

设计团队:Pol Holweck, Nicolas Clarys, Manuel Meester

景观建筑师:Maja Devetak

项目年份:2011

项目面积:180sqm

摄影: Courtesy of hba & photostudioC.bosseler

这个项目是卢森堡Rodange地区Neiwiss小学再开发项目的一部分,市政府决定建造一个能挡雨的有顶亭子结构。

亭子朝向校园敞开,与操场连在一起,面向公共道路的一侧是封闭的。通过墙体上切割出的洞口可以看到外面的道路和周围的景观,这样在课间休息时,师生们就能欣赏到美丽的景色。

亭子结构由八块交叉层压木板构成,板厚20厘米,这些木板独立支撑,在工厂预制而成,然后运到现场安装。屋顶和侧墙的外表面连续覆盖了一层PVC密封材料,这种材料是粘贴在木板上的。墙体上的洞口安装了固定的彩色安全玻璃。木板的内表面未经处理,清晰可见,只是涂抹了一层清漆。


Architects: Holweck Bingen Architectes

Location: Rodange, Luxembourg

Design Team: Pol Holweck, Nicolas Clarys, Manuel Meester

Landscape Architects: Maja Devetak

Project Year: 2011

Project Area: 180sqm

Photographs: Courtesy of hba & photostudioC.bosseler

As part of the redevelopment around the primary school Neiwiss in Rodange, the municipality decided to build a covered area protected from the rain.

The pavilion is open on the schoolyard to participate in the playground. On the other side, the structure is closed on public roads. This situation “beside” and the surrounding landscape have prompted cuts in the wall to frame views, highlight. In that way, the landscape participates at the breaks for students and teachers.

The structure is made of 8 cross laminated timber panels 20cm thick, free-standing, prefabricated in workshop and then fitted on site. The outer surface of the roof and the side wall are covered continuously by a PVC sealing, glued on the wood. The cuts in the wall are filled with fixed colored safety glass. The inner surface of wooden panels is left visible, just covered with a protective varnish.