葡萄牙,第二小学图书馆/Sousa Santos Architects

建筑师: Sousa Santos Architects

地点: 葡萄牙,Caldas da Rainha

设计组: Jorge Sousa Santos, Bruno Ferraz, Patricia Costa, Ismael Prata, Sofia Oliveira, Vítor Ribeiro

客户: Parque Escola

完工日期: 2010

摄影: João Morgado

建筑位于学校两个运动场中间的坡地上。建筑的南端放置公共功能空间,图书馆和露天剧场加强了校园和城市肌理的联系。

建筑的上层采用了金属柱,柱子在图书馆阅览室内有很强的阵列感。柱子的处理手法造成了视觉上的错觉,好像柱子的上端结束在天空里。

建筑具有很强的统一感,具有空间的叙事性。

资料来源 v2com


Architects: Sousa Santos Architects

Location: Caldas da Rainha, Portugal

Design Team: Jorge Sousa Santos, Bruno Ferraz, Patricia Costa, Ismael Prata, Sofia Oliveira, Vítor Ribeiro

Client: Parque Escola

Completion: 2010

Photographs: João Morgado

The new building is rooted in the slope between the two sports fields of the school. In the south end of the building will be posicioned the public program, the library and the amphitheater enhancing the relationship of the school campus with the urban fabric of the city.

The upper level of this building is constructed with thin metallic columns that create a matrix in the library room. This columns end in a skylight creating an architectural paradox, a support that finishes in the sky.

All the new buildings are supposed to be read as a unitary architectural statement. The construction proposes the spatial narrative and the formal choices contribute for the former.

Publication material v2com