瑞士,E集团行政总部 / Ipas Architectes

建筑师: Ipas Architectes

地点:瑞士Granges-Paccot

竣工年份:2011

设计团队:Salvatore Chillari, Michel Egger, Eric Ott, Gilles Batista, Delphine Jeanneret-Gris, Michael Desaules, Alfio Fantini, David Lombard, Melissa Strummiello, Sabrina Pais, Pauline Chevrier, Céline Lachelin.

合作者:Planification Générale Serge Charrière, MGI Partenaires Ingénieurs Conseils SA, Enerconom AG, Arteco SA , Sacao SA, Hautle Anderegg & Partenaires SA.

摄影: Gérald Sciboz, Thomas Jantscher

E集团想要一座与现代建筑不同的总部大楼,很幸运地,他们找到了Ipas建筑师事务所,希望事务所能发挥想象,参考生活空间,重新设计个人与集体工作空间,要注重沟通、透明度、工作乐趣、交流与适应性。设计的意图无比珍贵,简单如滋养生命的水。这是一个当代设计,与我们所处时代的设计潮流截然不同。

整座建筑聚集在基地中,周边是Granges-Paccot村及分散的住宅,与弗里堡市有着直接的联系。在这里,“Plexus”与周围的建成环境以及景观共同组成一个网络,使本案项目看起来好像是一座低矮连续的建筑,与人类的活动和E集团的生态目标一致。建筑形成了一个复杂的生活空间,尊重周围的环境并充分利用日光照明。

建筑根据朝向和建成环境的不同,建筑尺度也有所不同,根据需要,时而“摇摆”,时而流动

- 休闲区与原有的学校产生互动,并沐浴在阳光下

- 建筑的上方、下方、内部等各个地方都设置人行道,使沟通变得更加自由、更加开放

- 寻求有深绿色树叶的视野

- 立面被设计成能根据季节的变化调节内部气候的表皮

建筑利用了各种能源,这些能源可以储存起来,供建筑使用。建筑规模不断变化,不同部分之间联系紧密,具有动态的雕塑感,空间开阔,可以举办不同的活动。这座建筑能使其中的使用者充满活力与能量……


Architects: Ipas Architectes

Location: Granges-Paccot, Switzerland

Completion: 2011

Design Team: Salvatore Chillari, Michel Egger, Eric Ott, Gilles Batista, Delphine Jeanneret-Gris, Michael Desaules, Alfio Fantini, David Lombard, Melissa Strummiello, Sabrina Pais, Pauline Chevrier, Céline Lachelin.

Collaborators: Planification Générale Serge Charrière, MGI Partenaires Ingénieurs Conseils SA, Enerconom AG, Arteco SA , Sacao SA, Hautle Anderegg & Partenaires SA.

Photographs: Gérald Sciboz, Thomas Jantscher

The ‘e group poster goals against the current, luckily, he asked the architects to imagine living spaces always becoming, places that requalify the individual and collective work: communication, transparency, fun at work, exchange , adaptation. Intentions infinitely precious, simple as water that nourishes life and a contemporary designbecause it goes against the trends of our time.

On the site there – in touch – the campaign and its houses clustered, rural – on the edge – the village of Granges-Paccot and scattered houses – finally – a direct communication with the city of Fribourg. At this place ‘Plexus’ weaves a network with its built environment and landscape of discretion, it appears that the project is a low volume, extended, in communion withhuman intentions and ecological ‘group e’ while is arranged to form a complex living space, respecting the environment and daylighting.

Building-scales vary depending on its orientation, the built environment, it sways, flowing, flows as needed

- Relaxation areas interact with the existing school and exposure to sunlight

- Pedestrian walkways occur above, below, inside, everywhere so that communication becomes freer, more open

- Seek the views of the deep green foliage that drapes treillagent heaven … etc.

- The facade is designed as an epidermis that regulates the local climate on account of variations of the seasons

All energies are used, all those that can store and forward architecture: variations of scale, magnetism relational, dynamic sculptural, spatial event. For the building toconvey to its users all the wealth, the power of energy that inhabits …