西班牙,萨拉戈萨,朗达商业写字楼 / Estudio Lamela

建筑师:Estudio Lamela

地点:西班牙萨拉戈萨

摄影:Daniel Schafer

将2008年萨拉戈萨世博会的建筑改造为写字楼和购物区

朗达商业写字楼业已竣工,Actur大楼的工程开始了。该项目相当注重对环境的保护以及可持续发展。尤其是对于RECICLA项目,建筑师试图尽可能地循环利用并进行改造,同时尊重2008年世博会的设计方案与方法。

该项目希望将屋顶改造为可用的休闲空间,从这里可以俯瞰河流,以及远眺周围的城市风光。项目起点是一个结构骨架,并且重新利用了先前的部分设施。

各式各样的弯曲体量屹立在场地上,与其功能保持一致,与其实质保持和谐,向外展现其绚丽的色彩与动感的身姿。

该项目以由工程公司IDOM在赢得公开招标后最初建设的大楼为基础,包括整体“多馆建筑群”的翻修。

该项目将成为西班牙最大的企业园区。我们可以将原有建筑群分为三个区域:首先是朗达大楼——在外型上更加具有线条感,但立面波澜起伏,其次是Ebro大楼——外形如同水滴,最后是Actur大楼。在所有区域都设计了中间楼层,从登上两个8米高的楼层改为四个4米高的楼层。另外,设计师还对建筑进行了一次巨大改动,那就是开放空间,重新安置未来办公所必需的核心地带。


Architects: Estudio Lamela

Location: Zaragoza, Spain

Photographs: Daniel Schafer

Refurbishment of the 2008 Expo Zaragoza buildings into offices and shopping areas

The Ronda buildings are completed, work has begun on the of Actur buildings. The project is noted for its commitment to environment and sustainable development. The RECICLA project has sought above all as much recycling and renovation as possible, respecting the proposal and philosophy of Expo 2008.

The project has sought to transform the roofline into useful and pleasant spaces for the user, from which you can see the river and part of the city that surrounds it. The starting point was a structural skeleton and the project reuses some of the previous installations.

The different volumes, jutting out with sinuous forms, remain consistent with its function and harmony with its essence, projecting color and dynamic outwards.

The project is carried out on the original created by the engineers IDOM after winning a public tender. It consists of the refurbishment of the whole complex of “multi-pavillon buildings”

In a large business park which will become the largest in Spain. We can distinguish between 3 sub-groups with pre-existing forms which have to be maintained: the Ronda buildings – more linear in shape, but with undulating facades-, the Ebro buildings – shape like a wateter droplet – and the Actur building. In all cases there are plans for intermediate floors to allow passage from two levels at a height of eight meters to four at four metres. There is also a “surgical” type of operation to open spaces and relocated cores necessary for future office use.