加拿大,安大略省,汉密尔顿,莫霍克学院 / Zeidler Partnership Architectschitects

建筑师:Zeidler Partnership Architects

地点:加拿大安大略省汉密尔顿

面积:48 500平方英尺

建筑造价:$12 million

竣工时间:2011年1月

摄影:Tom Arban

莫霍克学院签约Zeidler Partnership建筑师事务所,领导设计团队建造一个快速项目,为莫霍克学院在安大略省汉密尔顿的Fennel大道校园提供一个新的正面入口。为了达到LEED金奖标准,于2009年5月开始的概念设计包括了10间教室和电子学习中心。电子学习中心内有书库、员工工作区以及各种正式和非正式的小组研究区。

这些非正式的研究区连接着Fennel大道的入口和校园的室内“主街”。教室和研究区的设置与地板下和墙内的电源和数据接口位置相互协调。莫霍克学院正在升级他们的电子教学设备,Zeidler事务所与莫霍克学院合作,在教室设计中结合了新的系统,以使教室达到最新的技术系统集成水平。

该项目采用了很多不同的可持续性设计方法,例如利用原有的中央能源设备进行板内循环供暖,通过四个独立的空气处理设备进行空气调节(其中一个吸入新鲜空气),采用一个空气系统并结合转轮全热换热器从废气中提取能源,种植有绿色植被的屋顶、室外露台以及室内空气循环区域从一面两层高的植物墙中受益。

设计采用了裸露的混凝土天花板和楼板,对墙体的处理获得了良好的声效,达到了先进的教室声效控制水平。挖掘土方和建造基础结构采用了快速建造方法,项目于2010年8月开始施工。


Architects: Zeidler Partnership Architects

Location: Hamilton, Ontario, Canada

Area: 48,500 square feet

Construction Cost: $12 million

Completion Date: January 2011

Photographs: Tom Arban

Mohawk College contracted Zeidler Partnership to lead the design team for an ultra-fast-track project that would provide a new front entrance for their Fennel Avenue Campus in Hamilton, Ontario. Targeting a LEED® Gold Standard, conceptual design for the project started in May of 2009 that would incorporate 10 new classrooms and Electronic Learning Centre (ELC). The ELC included an area for book stacks, staff work areas and a variety of formal and informal group study areas.

These informal study areas were incorporated into the link that connects the Fennel Avenue entrance to the indoor ‘Main Street’ of the campus. Classroom and study areas were laid out to be coordinated with floor and wall power and data outlets. Mohawk was in the process of updating their digital teaching equipment and Zeidler worked with Mohawk to integrate the new systems in the classroom design so that the classrooms achieve the latest technological systems integration.

The project employs a number of different sustainable design approaches such as; harnessing the existing central energy plant to circulate in-slab heating, air conditioning achieved by four separate air-handling units with one dedicated to fresh air intake, an air system that incorporates a heat enthalpy wheel to extract energy from exhaust air, a planted green roof and outdoor terrace as well as indoor air return air circulation that will be assisted by a living wall rising two levels.

The design incorporates exposed concrete ceiling and floors with acoustic performance achieved by wall treatments to state of the art classroom sound control. The fast track approach allowed for excavation and substructure building permit to be applied for and received prior to the construction start in August 2010.