波兰,弗罗茨瓦夫,波兰金色香水店/ Theza Architects

建筑师:Theza Architects

地点:波兰弗罗茨瓦夫

设计组:Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

项目年份:2012

项目面积:240.0 sqm

摄影: Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

金色香水店位于波兰华沙市中心最近建成开放的摩天大楼——摩天塔之内。该项目是以门市经销为主的金色香水连锁店旗舰店。

金色香水连锁店的店内装潢以黑白配色方案为主,辅以主要色彩与多边形启发下的结构。

因此室内设计的指导方针就是使用单色,并且开发多边形结构。崭新的主色调为拉丝金色。

室内从视觉上被划分为两大区域:白色,较高,位于深处;而黑色,较低,沿着通道延伸。每个区域都符合产品范围和销售类型。

整个店内以香水为主题,贯穿着鲜明的金色多边形结构。这个结构体块是双面的,外部为金色,内部为白色。多外形壳状结构内部藏着一家美容院(美甲、按摩、等候室)和后勤办公室。在店里这是一个独立的三维结构,仅与地板和部分墙面连接。由于采用了参数化穿孔设计,外层变成半透明状,可以看到一部分结构的内部。

销售空间被划分为若干可灵活布置的区域。重点位置——现金柜台、化妆区、各个香水主题区采用内壁涂抹金色涂料的凹槽花格天花镶板加以突出。

尽管这家位于摩天塔内的店铺规模不大,却由此而产生了一种情绪多变的空间,让人有机会摆脱枯燥无味的日常生活。

金色结构个性十足,不仅成为室内设计的特色,更成为整个摩天塔大楼内的一大亮点。


Architects: Theza Architects

Location: Wrocław, Poland

Design Team: Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

Project Year: 2012

Project Area: 240.0 sqm

Photographs: Ludwik Kaizerbrecht, Bartlomiej Zaboj

Frivole Prestige Fragrances is located in the center of the Wrocław, in the recently opened skyscraper  -Sky Tower. The project is a flagship salon of the Frivol perfumery network, which is based mainly on the outlet sales.

The decor stores Frivol network consists of white – black color scheme, complemented by the leading color and structure of the inspired by polygons.

Therefore it become that the guideline for the interior is to use mono color and to develop polygonal structures. The new leading tone got the color structure of brushed gold.

Due to the visual  availability ,the  interior is divided into two zones : white – high, located in the depths  and black- low located along the passage. Zones are compatible with the products range and type of sales.

The theme of the perfume is gold polygonal structure – apparent throughout the whole  interior. The block is two sided – golden  from the outside;  white from the inside. The interior of the shell , hides a beauty salon (manicure, massage, waiting room) and back office. In the cosmetic structure part it is a self-supporting three-dimensional structure attached only to the floor and partly to the wall. Due to a parametric perforation , coating becomes semi-transparent  – partly passing sight into the interior of the structure.

The sales floor space is divided into zones assuming flexibility of arrangements. Important places- cash counters, makeup area, thematic zones are highlighted by hanging / admitted coffers filled with gold material.

Despite the scale of the shop and the building in which it is located, the resulting space is characterized by moodiness, giving the opportunity to get away from everyday life.

Golden structure turned out to be sufficiently distinctive to become characteristic not only of the designed interior, but for the whole of Sky Tower center.