西班牙,Sa Indiotería 健身中心/ Jordi Herrero + Sebastián Escanellas

建筑师: Jordi Herrero + Sebastián Escanellas

地点:西班牙帕尔马

项目设计师:Jordi Herrero Campo, Sebastián Escanellas Genovard

项目面积:2,607 sqm

摄影: Jaime Sicilia

本案的目的是延伸室内和室外空间。建筑师将庭院与更衣室设于地下,解决了这一难题。设计方案让人们能够从公园一直看到带顶平台、看台,一直到最下方的庭院,视野通透,一览无余。

真正的主角与其说是体育大厅本身,不如说是这里不断上演的各种活动,运动员、普通公众人来人往的热闹情景等等。

建筑未采用屋顶采光,也不是间接从北面或对角线方向采光。以上每一种采光方式都在某种程度上将光线“锁定”了。而这里的光线是流动的。一张巨大的彩色半透明聚碳酸酯板漂浮在体育大厅上方,让光线自由入射与漫反射。东南与西南立面的巨大楼梯确保了防晒的效果。

体育大厅没有窗口。大厅的通风依靠庭院内新鲜的空气和顶棚开口的热气出口实现,给人感觉如同置身于户外空间。


Architects: Jordi Herrero + Sebastián Escanellas

Location: Palma de Mallorca, Spain

Project Architects: Jordi Herrero Campo, Genovard

Project Area: 2,607 sqm

Photographs: Jaime Sicilia

Here is intended to continue the indoor and outdoor space. The building is resolved burying the court and locker rooms. The scheme allows pass without visual barriers from the park to a covered platform, to the stand, and finally descending toward the court.

The real protagonist is not so much the sports hall itself, but the flow of activity that occurs: the players, the public, people walking, etc..

The type of light is no overhead canopy, or indirectly to north, or diagonal, etc.. , Each corresponding to some kind of light “locked”. Here the light is intern circulates. A large deck colored translucent polycarbonate levitates above the sports hall allowing light to enter and exit freely. Sun protection is ensured by large flights in the SE and SW facades.

The sports hall has no window. Is ventilated by fresh air through courtyards, and hot air outlet openings in the cover. The feeling is of being in an outdoor space.