美国,纽约,22街西510号项目 / COOKFOX

纽约COOKFOX事务所正式名称为Cook + Fox建筑师事务所,该事务所设计了一座先进的办公楼,与高铁毗邻,计划于2014年完成。设计目标是获得LEED认证白金奖。中等高度的钢玻结构办公楼有着宽敞明亮的室内空间,舒适且高效,能欣赏到哈德逊河壮丽的景色,还直接与高铁相邻。

以下是建筑师的描述。

由于建筑紧挨高铁,而且建筑师追求本性设计,因此22街西510号项目有着最大的视野范围,与高铁的景观环境建立了物理连接,在这里还能欣赏到远处哈德逊河的景色。该项目的设计目标是获得LEED认证白金奖,并提供不同于其他建筑的办公环境,为现代办公环境设立了健康与工作效率的新标准。

玻璃围合的大厅内自然光线充足,抬头就能看见上方的高铁,租户和来访者走到大厅的电梯旁可以看到一层的花园。玻璃幕墙与公园基础设施呼应,其间夹以深木炭色的金属结构构件。所有的露台都铺设了天然木材天花板,让人能联想起楼下的植物及木长椅。屋顶花园进一步增强了建筑与周围自然环境的联系,可移动的花盆安装在轨道上,就像高铁原来的火车轨道一样,还很像今天公园里的转椅。

22街西510号项目的设计打造了一个专业的环境,有利于员工的健康,还能提高员工的幸福感和工作效率。室内空间宽敞明亮,楼板中设置了最先进的地板下空气分配系统,可适应不同用户的需要,设计不但舒适,而且性能也高,在租户之间形成直接联系,在视野与声音上也与周围环境产生了直接的关联。在每层楼的主要区域内,租户和来访者都能全景欣赏高铁和西切尔西的景色,这是因为建筑四面都使用了10英尺宽的玻璃,支撑柱子还从外围的玻璃幕墙处向后退了15英尺。建筑外安装了Brise-soleil遮阳构件,使充足的自然光线可以照射到工作区域,同时还能减少眩光,降低热负荷。可开启的窗户也能让租户享受到清新的空气,聆听居住在高铁沿线白桦树林下的鸟儿的鸣叫。

高铁线路在周围的城市基础设施中巧妙地形成了一条充满活力的绿色走廊,参照这一设计,22街西510号项目设计了15 000平方英尺的室外空间供租户使用。尤其是三层和八层两个楼层上还设计了切入建筑的景观露台,人们在这里可以与高铁沿线的景观与树木亲密接触,还能欣赏到远处曼哈顿市中心的天际线。

建筑师: COOKFOX

地点: New York, NY

客户: The Albanese Organization

面积: 150,000 GSF

类型: 商业

完成年代: 2014

效果图: dbox branding & creative

For more related news, check out Jeanne Gang’s high line proposal for a “solar carved” office tower that is planned for completion in 2015. 


New York-based COOKFOX, formally known as Cook + Fox Architects, has designed a state of the art office tower planned to neighbor the High Line by 2014. Projected to achieve LEED Platinum status, the glass and steel mid-rise offers large, light-filled interior spaces engineered for comfort and high performance, along with spectacular views of the Hudson River and direct connections to the High Line.

Continue reading for the architects’ description.

Inspired by both its proximity to the High Line and our pursuit of biophilic design, 510 West 22nd Street provides maximum visual and physical connection to the landscaped environment of the High Line and views of the Hudson River beyond. Designed to achieve a LEED Platinum rating and offer an office environment unlike any other, 510 West 22nd Street sets new standards of health and productivity in the modern workplace.

A glass-enclosed lobby captures natural light from the High Line above and offers tenants and visitors a view of the ground level garden as they approach the elevator banks. Relating to the park’s infrastructure, the glass curtain wall is interspersed with structural elements in dark charcoal metal and all terraces feature natural wood ceilings that recall the plantings and wood benches below. The rooftop garden further enhances the connection to the surrounding natural environment with mobile planters installed on tracks that resemble the High Line’s original train tracks as well as the rolling chaise lounges in place in the park today.

Office spaces at 510 West 22nd have been designed to create a professional environment that supports the health, well being, and productivity of its employees. Large, light-filled floors with a state-of-the-art under-floor air distribution system are adaptable to a wide range of users, engineered for comfort and high-performance, and create direct connection between tenants and the sights and sounds of the surrounding neighborhood.  Throughout the main area of each floor, tenants and visitors experience panoramic views over the High Line and West Chelsea as a result of panoramic ten foot wide lengths of glass and support columns pulled back 15’ from the perimeter window walls. Brise-soleil solar shades installed on the exterior of the building allow abundant natural light to enter work areas while mitigating glare and reducing heat load. Operable window panels also enable tenants to enjoy fresh air and listen to birds living in the High Line’s birch tree thicket below.

Taking cues from the way the High Line has artfully woven a dynamic green corridor into the surrounding urban infrastructure, 510 West 22nd Street features over 15,000 square feet of outdoor space for office tenants’ use.  In particular, landscaped terraces cut into the building profile on the second and a seventh floors offer intimate views of the landscape and trees along the High Line as well as views of the Midtown Manhattan skyline beyond.

Architect: COOKFOX

Location: New York, NY

Client: The Albanese Organization

Size: 150,000 GSF

Type: Commercial

Completion: 2014

Rendering: dbox branding & creative