挪威,奥,税收中心 / NSW AS

建筑师: NSW AS

地点:挪威,奥斯陆

设计租: Tore Schjetlein, Gudmund Stenseth, Morten Hosen, Mirjana Grahovac, Luis Santos, Tormod Slevikmoen, Tomas Løvset, Geir Klefstad

面积: 25,000 平方米

年代: 2009

摄影: Einar Aslaksen, Espen Grønli, Courtesy of NSW

奥斯陆税务中心可俯瞰海湾,它位于Schweigaards街道和铁路之间。它由三个桥梁相连的建筑物构成,空间开放。商店,市民中心和礼堂在地面一层,地下布置停车场。 从2层到7层是税收管理办公室。

立面主要是穿孔铝合金板,随着人的视点高度不同和当时的光线条件的不同,外观也显得不同。

正对海湾的街道立面采用大玻璃,尽量使得自然光线可以进入办公室,并能让办公室内的人员可以欣赏周围开放空间的景色。建筑的平面布局是可变的既能吸收景观,也能获得小办公室。

该建筑荣获2009年城市奖和奥斯陆市2010年建筑奖的提名。


Architects: NSW AS

Location: Oslo, Norway

Design Team: Tore Schjetlein, Gudmund Stenseth, Morten Hosen, Mirjana Grahovac, Luis Santos, Tormod Slevikmoen, Tomas Løvset, Geir Klefstad

Area: 25,000 sqm

Year: 2009

Photographs: Einar Aslaksen, Espen Grønli, Courtesy of NSW

Overlooking the fjord the Oslo´s tax authority´s center is located in between Schweigaards street and the railway tracks. The scheme comprises three connected buildings linked by bridges creating a quarter with visual openness. Shops, a center for the public and a auditorium are grouped at ground level, with parking below. The 7 storeys above the ground level, house the tax administration offices.

The envelope is mainly of perforated aluminum panels to create elevations that vary in appearance and sparkle according to prevailing light conditions and changing viewpoint.

The fully glazed elevation towards the fjord and the large windows maximize natural light to the work environment and opens the spaces to the surrounding views. The building provides a flexible layout enabling both landscape and cell offices.

Awarded with the City Prize 2009 and nominated to Oslo City´s Prize for Architecture 2010.