美国,加州,洛杉矶,圣托马斯教会学校 / Griffin Enright Architects

建筑师: Griffin Enright Architects

地点:美国加州洛杉矶

建筑师负责人:John Enright, Margaret Griffin

项目年份:2010

摄影:Benny Chan

这座设有幼儿园和一至八年级的天主教学校位于洛杉矶一个人口稠密的区域,基地面积非常小。该项目的设计旨在利用有限的资源最大限度地提高建筑的作用,利用种种手段,将所有的限制都转变为建筑设计上的机遇。

供学生及家长行走的新道路是一条(非常宽的无障碍)坡道,一直通到基地中央的大型“城市走廊”,这里将成为学校新的连接空间,发挥多种不同的功能。这个空间容纳了一间室外餐厅、学校和图书馆的入口、从新美术教室进入的二层阳台以及楼上原有的教室。阳台在复活节等重大宗教节日中还可以作为讲道台使用。“城市走廊”在整个洛杉矶范围内赋予该学校及其所在教区以新的特点。

新操场设置在停车场上方,新车道环绕基地设置,可作为消防车道使用,是学校社区的缓冲地带,也是“城市走廊”前面的乘降区域。新建筑中容纳了体育馆/多功能厅、美术教室和图书馆,它与原有建筑分离开,可以分阶段施工,还能使光线照射到原有建筑中原来的地下室。原建筑中的地下室被挖掘出来,为幼儿园和一二年级的孩子们提供了新的室外娱乐区域,与更大一点孩子娱乐区域之间设置了缓冲区域。连接桥、楼梯和一部新电梯(升级原有建筑ADA)将新旧两座建筑连接起来,还形成了有顶的室外空间。现有的悬臂桁架创造了有遮阳的室外聚集场所,采用的是节约成本的简单材料。


Architects: Griffin Enright Architects

Location: Los Angeles, California, USA

Architects In Charge: John Enright, Margaret Griffin

Year: 2010

Photographs: Benny Chan

This K-8 Catholic school in a densely populated part of the city sits on an extremely small site.  The project is designed to achieve the maximum effect with limited resources, working with an economy of means to turn every constraint into an architectural opportunity.

A new pedestrian entry for students and families occurs along a ramp (an over-scaled, required handicap ramp) that rises up to the middle of the site and arrives in a large Urban Porch. This space will become a new nexus for the school, functioning in a variety of different ways including; accommodating an outdoor lunchroom, entry to the school, entry to the library, a second story balcony accessed from the new art room and existing classrooms above. The balcony will also provide become a pulpit / lectern for the larger religious occasions such as Easter.  The Urban Porch provides a new identity for the school and parish within the City.

A new playground is stacked over parking, and a new driveway wraps around the perimeter of the site, providing a fire lane, a buffer for the school community, and an on-site drop-off in front of the ‘Urban Porch’.  The new building, building housing a gym/multipurpose room, art room and library, is separated from the existing one to accommodate a phased construction and to allow light to reach the former basement of the existing building. The basement of the existing building was excavated providing new outdoor play areas for K, 1st, 2nd grades that is buffered from the older kids. Bridges, a stair and a new elevator (which upgrades ADA for the existing building) connect the buildings and engage the covered outdoor space.  Off-the-shelf trusses cantilever to create shaded outdoor gathering spaces, as part of a simple palate of cost-effective materials.