德国,吉森,弗里德里希•艾伯特学校 / kreiling rosner architekten

建筑师:kreiling rosner architekten

地点:德国吉森

项目年份:2012

摄影: Ralf Heidenreich

这座新的学校综合楼容纳了三个部分:食堂、科学区和有顶休息区。这座建筑是在一座老建筑的基础上建造起来的,完全覆盖了原来的结构。无法容纳在内的部分被加在了有顶休息室内。宽大的台阶将有顶休息室与相邻的校园连接起来。悬挑屋顶的支柱并没有发挥结构作用,它们很像操场设施,加强了休息室与校园的联系,将其变成了有魅力的连接休息空间。

建筑的墙基被涂成了不同的颜色。建筑的不同边缘高度不同,如窗腰、窗楣、屋檐或新老建筑之间的施工缝。


Architects: kreiling rosner architekten

Location: Giessen, Germany

Year: 2012

Photographs: Ralf Heidenreich

The new school complex combines three units: Acanteen, a science section and a roofed break area. The buildingwas erected on the foundation of an old non-rehabilitable buildingthus covering the complete surface of the original former structure. Areas not being accommodated are added to the roofed break room. The spacious perron interlocks the latter with the adjacent schoolyard. The columns of the roof overhang negate their structural  function. Rather resemblingplayground equipmentthey enhancethe connection of both areas turning itinto an attractive, connected space for breaks.

The building’s wall base is colouredwith individual coloured areas. Its’ height is differentiated to different building edgessuch as window back, window lintel, eave, or construction joint between theexisting and thenew building.