西班牙,30套公共住宅 / Aguilera/Guerrero Arquitectos

建筑师:Aguilera/Guerrero Arquitectos

地点:西班牙卡塔龙尼亚塔拉戈纳

项目面积:3,230 sqm

摄影: Pepo Segura

本案项目的设计方案源于这样的要求:采取能够清晰地体现场地独特性的城市解决方案,不但要特点鲜明,还要与周围环境充分融合。

新建筑力求与原有建筑相连,从而使两个体量具有连续性而成为一个整体。

以此要求建成的建筑不但开放、具有渗透性,而且设计紧凑。

这是一个工业化、标准化的结构体系,与传统的建筑解决方案相结合。设计应用了从一开始就已经确定的住宅类型,结构的调节得到了优化,且节省成本。


Architects: Aguilera/Guerrero Arquitectos

Location: Tarragona, Catalunia, Spain

Area: 3,230 sqm

Photographs: Pepo Segura

The project arises from the need to give a clear answer to the singularity of the site through an urban solution that is sensitive to its character, and capable of articulating itself with its environment.

The new building seeks to connect to the existing block and thus give volumetric continuity to the whole ensemble.

This suggests a proposal of open and permeable but compact blocks.

An industrialized and standardized construction system is combined with conventional construction solutions. Applied to a housing typology known from the outset, these are to remain within a logic of optimization and economy in their modulation.