法国,里昂,Chaponost多媒体中心 / Nicholas Laisné建筑事务所

Nicholas Laisné建筑事务所设的Chaponost多媒体中心位于里昂市郊的Chaponost市的中心位置,但基本保留了周围的绿色植被。呈L型的建筑本身,与缺失一角的场地相辅相成,俯瞰着前方的景观公园设计。由于采用铝制立面,此建筑本身传递着现代感,但又用低调与别致引领人们进入数字的全新世界。

Nicholas Laisné建筑事务所Ostwald市设计的住宅楼位于Bohrie河岸边的新住宅区内。建筑总共包含36套公寓,让每户都拥有两个敞开式阳台及宽敞的户外空间,其中一个用格栅覆盖,让住户享受清凉舒爽。


The new site of the Chaponost library is located at the heart of a town on the outskirts of Lyon which has retained the feel of a village.

The building is L-shaped, to complement the incomplete geometry of the square, while opening it up onto a park below. The light aluminium facades enable this contemporary-looking building to fit in to an old neighbourhood while standing for access to the digital world.

The new site of the Chaponost library is located at the heart of a town on the outskirts of Lyon which has retained the feel of a village.

The building is L-shaped, to complement the incomplete geometry of the square, while opening it up onto a park below. The light aluminium facades enable this contemporary-looking building to fit in to an old neighbourhood while standing for access to the digital world.