韩国,济州岛,环球教育城布兰克森霍尔学校亚洲分校 / Samoo Architects + Engineers

建筑师: Samoo Architects & Engineers

地点:韩国济州岛Gueok-ri, Jeju-do, South Korea

合作者: MKPL Architects, Sun Architects & Engineers

项目面积:69,604 sqm

项目年份:2012

摄影: Young Chae Park

布兰克森霍尔亚洲分校是济州岛环球教育城的第二座私人学校。这所著名的加拿大学校1903年始建于加拿大多伦多。

建筑设计由济州岛的当地特点、场地物理特性以及各种功能要求发展而来。设计中引入了地域元素与文化元素,如茅草屋顶、小径和橘子树等,将所有建筑有机地联系在一起。结构布局很像树枝上的叶子,表现了其作为加拿大学校分校的身份。这所寄宿学校体现了整个校园的重要核心价值,如场地与景观的结合、校园道路的“交叉”、各功能空间的平衡“交织”以及不同形式的和谐“互动”。

设计中还引入了可持续发展元素,用以创造一个生态意识教育场所。屋顶的雨水被安装在学校大堂内的收集管收集起来并被回收利用。学校中央大堂也是主入口区,有一个三层楼高的大规模室内公园欢迎着来访者。建筑外覆盖了铝百叶,能控制光与热,同时还能保护来访者的个人隐私。百叶的变化使每座教育建筑的立面都有着鲜明而又统一的外观。


Architects: Samoo Architects & Engineers

Location: Gueok-ri, Jeju-do, South Korea

Collaboration: MKPL Architects, Sun Architects & Engineers

Area: 69,604 sqm

Year: 2012

Photographs: Young Chae Park

Branksome Hall Asia is the second private school in the Jeju Global Education City. The prestigious Canadian school was first built in Toronto, Canada in 1903.

The architectural design was interpreted from Jeju’s regional characteristics, the physical qualities of the site, and various program requirements. Regional and cultural elements such as Oreum (thatched roofs) Olle (trails), and mandarin trees, were introduced to organically link each building. The layout of the structures resembles leaves on a branch, speaking to its Canadian identity. The boarding school embodies important core values of the campus, such as integration of site and landscape, ‘intersection’ of campus paths, balanced ‘intertwining’ of programs, and harmonious ‘interaction’ of forms.

Sustainable elements were introduced to create a place for eco-conscious education. Rainwater is channeled from the roof through a harvesting pipe installed in the school lobby, where it is collected and recycled. The center lobby of the school is also the main entrance area. It houses a three-floor-high large-scale indoor garden to welcome visitors. Aluminum louvers cover the exterior, controlling the inflow of light and heat while securing the privacy of visitors. Variations in louvers give a distinct yet unified look on the elevations of each educational building.