美国,纽约州,纽约市,哥伦比亚大学坎贝尔体育中心 / Steven Holl Architects

建筑师: Steven Holl Architects

地点:美国纽约州纽约市哥伦比亚大学

设计建筑师:Steven Holl, Chris McVoy

合伙人主管:Chris McVoy

合作方主管:Olaf Schmidt

项目团队:Marcus Carter, Christiane Deptolla, Peter Englaender, Runar Halldorsson, Jackie Luk, Filipe Taboada, Dimitra Tsachrelia, Ebbie Wisecarver

项目面积:4,459 sqm

项目年份:2013

摄影: Iwan Baan, Chris McVoy

施工经理:Structuretone / Pavarini McGovern

结构工程师:Robert Silman Associates

机电管道工程师:ICOR Associates

土木工程师:Hirani Engineering

可持续发展工程:Transsolar

幕墙顾问:W.J. Higgins

照明顾问:Wald Studio

音频/视觉顾问:The Clarient Group

声学顾问:Cerami Associates

法规顾问:Design 2147 Limited

造价:Davis Langdon

规格制定者:Construction Specifications Inc.

预制板材:Conewago

钢材:Weir Welding

立面制作:Architectural Wall Systems

立面安装:City Newark Glass

坎贝尔体育中心位于西218街和百老汇街的拐角处——曼哈顿最北端,百老汇街与第十大道和地铁一号线高架铁轨交汇处——形成了贝克体育综合设施的新门户,贝克体育综合设施是哥伦比亚大学户外运动项目的主要体育设施。

坎贝尔体育中心是20世纪70年代中期马塞勒斯哈特利道奇体育健身中心建成以来在哥伦比亚大学校园内建造的第一座新的体育建筑,它将成为重新充满活力的贝克体育综合设施的基石,为整个校际体育活动提供充足的功能空间。该设施将增加约48000平方英尺的空间,容纳健身空间、锻炼空间、大学体育代表队办公室、剧院式会议室、迎宾套房和学生运动员学习室。

坎贝尔体育中心的设计目标是为有抱负的学者运动员提供心灵和身体方面的服务。“地面点,空间线”的设计理念——有点像足球、英式足球和棒球的球场示意图——由倾斜场地中的点式基础发展而来。正如示意图中的点和线受身体在球场上的推拉动作的影响,建筑的立面也在空间中经过推与拉。

该建筑在百老汇街和218街的交汇处塑造了一个城市角落,建筑被抬高,形成一个门户,将运动场地与街景联系在一起。蓝色的拱腹在阶梯状的景观上方延伸,突出了贝克体育综合设施城市规模门廊的开放性。露台与室外楼梯作为“空间线”,将体育赛事引入到建筑之上与建筑之中,在这里还能在较高的位置欣赏到赛场和曼哈顿的景色。

建筑采用了裸露的混凝土、钢结构和磨砂铝立面,体现了贝克体育综合设施的独特历史。1693年,横跨Spuyten Duyvil溪的国王大桥是进入曼哈顿的主要通道。现在百老汇大桥基础设施承载着高架地铁和百老汇街,有着数百吨的承重能力,它的细节和结构都体现在了坎贝尔体育中心上。


Architects: Steven Holl Architects

Location: Columbia University, New York, NY, USA

Design Architects: Steven Holl, Chris McVoy

Partner In Charge: Chris McVoy

Associate In Charge: Olaf Schmidt

Project Team: Marcus Carter, Christiane Deptolla, Peter Englaender, Runar Halldorsson, Jackie Luk, Filipe Taboada, Dimitra Tsachrelia, Ebbie Wisecarver

Area: 4,459 sqm

Year: 2013

Photographs: Iwan Baan, Chris McVoy

Construction Manager: Structuretone / Pavarini McGovern

Structural Engineering: Robert Silman Associates

Mep Engineering: ICOR Associates

Civil Engineering: Hirani Engineering

Sustainability Engineering: Transsolar

Curtain Wall Consultant: W.J. Higgins

Lighting Consultant: Wald Studio

Audio/Visual Consultant: The Clarient Group

Acoustical Consultant: Cerami Associates

Code Consultant: Design 2147 Limited

Cost: Davis Langdon

Specifications: Construction Specifications Inc.

Precast Plank: Conewago

Steel: Weir Welding

Façade Fabrication: Architectural Wall Systems

Façade Installation: City Newark Glass

Located on the corner of West 218th street and Broadway—the northernmost edge of Manhattan, where Broadway crosses with Tenth Avenue and the elevated tracks of the 1 subway line—the Campbell Sports Center forms a new gateway to the Baker Athletics Complex, the primary athletics facility for the Columbia University’s outdoor sports program.

The first new athletics building to be constructed on Columbia University's campus since the Marcellus Hartley Dodge Physical Fitness Center was built in the mid-1970s, the Campbell Sports Center will be the new cornerstone of the revitalized Baker Athletics Complex and provides increased program space for the entire intercollegiate athletics program. The facility, which adds approximately 48,000 square foot of space, houses strength and conditioning spaces, offices for varsity sports, theater-style meeting rooms, a hospitality suite and student-athlete study rooms.

The Campbell Sports Center aims at serving the mind, the body and the mind/body for aspiring scholar-athletes. The design concept “points on the ground, lines in space”—like field play diagrams used for football, soccer, and baseball—develops from point foundations on the sloping site. Just as points and lines in diagrams yield the physical push and pull on the field, the building’s elevations push and pull in space.

The building shapes an urban corner on Broadway and 218th street, then lifts up to form a portal, connecting the playing field with the streetscape. Extending over a stepped landscape, blue soffits heighten the openness of the urban scale portico to the Baker Athletics Complex. Terraces and external stairs, which serve as “lines in space,” draw the field play onto and into the building and give views from the upper levels over the field and Manhattan.

With an exposed concrete and steel structure and a sanded aluminum facade, the building connects back to Baker Field's unique history. In 1693, The Kings Bridge, which spanned the Spuyten Duyvil Creek, was the main access rout into Manhattan. The current infrastructure of the Broadway Bridge carries the elevated subway, and Broadway, with a lift capacity of hundreds of tons. Its detail and structure are reflected in the Campbell Sports Center.