西班牙,塞维利亚,大学医院自助餐厅 / Sol89

建筑师:Sol89

地点:西班牙塞维利亚

建筑师负责人:María González García y Juanjo López de la Cruz junto a Silvia Escamilla y Francisco González

项目面积:1,152.5 sqm

项目年份:2011

摄影:Jesús Granada

工料测量师:Víctor Baztán Cascales

结构:Alejandro Cabanas

建筑设备:Insur JG

承包商:Seinsa 2000 S.A. y Astreo S.L

折断、折叠和插入。医院是一个集合了众多活动的地方,人流不断变化。干预措施将隔离作为起点:建筑师决定插入一个连续的构件,弯曲并折断,用来定义医护人员区域和一系列可以作为新沉思地点的庭院,而不是在周边设计中空空间。

这个像寄生虫一样的、红色的、有光泽的结构在达到极限时也运行良好,它是一个被占据的构件,同时也占据着上空空间。根据使用者所处的位置,它有两层的背面和底面,并最终打破界线,到达大厅,成为校园的娱乐场地。


Architects: Sol89

Location: Sevilla, Spain

Architect In Charge: María González García y Juanjo López de la Cruz junto a Silvia Escamilla y Francisco González

Area: 1,152.5 sqm

Year: 2011

Photographs: Jesús Granada

Quantity Surveyor: Víctor Baztán Cascales

Structure: Alejandro Cabanas

Building Service: Insur JG

Contractors: Seinsa 2000 S.A. y Astreo S.L

Breaking, folding and inserting. The Hospital is a cluster of activity and subjected to continuous flow changes. The intervention takes the estrangement as a starting point: we decided to insert a single continuous element, bent and broken, which defines, as opposed to the perimeter of empty space available, the area of medical staff and a series of courtyards perched to become new objects for contemplation.

The parasite, red and shiny, works when measured against its limits, is an occupied element and occupies the void at the same time. It has a double reading back and underside depending on where the user is situated and, finally, breaks the boundaries reaching the lobby and meeting with the Campus as a place of recreation.