比利时,Dworp,Destelheide学习中心 / Bovenbouw

建筑师: Bovenbouw

地点:比利时Dworp

设计:Dirk Somers, Isabel Dedeurwaerdere, Anna Celigoj

项目面积:263 sqm

项目年份:2009

摄影: Filip Dujardin

来自建筑师的描述。两个元素决定了本案项目所采用的干预措施。首先,Destelheide是由建筑师菲利克斯设计的一个非凡的建筑群,它采用了野兽派的建筑语言,整体由预制混凝土构件建造而成。另一方面,这个建筑群以周围的景观——一个美丽的南向斜坡——作为背景。在本案中,混凝土和景观再次成为主角。所有的干预措施都采用了混凝土构件,并与斜坡有着密切的联系。

车库与车棚:

车库与车棚分开设置,都被设置在庭院周围。两者都由可堆叠的大混凝土块砌筑而成,这种材料通常用于隔声墙和挡土墙的建造。使用这种系统可以协调斜坡的高差。混凝土块将被藤叶覆盖。

鸡舍:

原来的鸡舍被移到庭院外,用金属网建成了透明的结构。

运动场:

运动场使用了混凝土楼板。建筑师建造了一个谈心角(低于原来高度1.25米),并将周围环境抬高了0.40米,因此从街对面的住宅是看不到这个区域的。露台用刷洗的混凝土板重建。

雨篷:

雨篷是一个轻型金属结构。

露台:

自助餐厅的露台铺的是混凝土板。人行道用气动凿毛机凿成了毛面。由于基地有高度差,露台也充当楼梯使用。


Architects: Bovenbouw

Location: Dworp, Belgium

Design: Dirk Somers, Isabel Dedeurwaerdere, Anna Celigoj

Area: 263 sqm

Year: 2009

Photographs: Filip Dujardin

From the architect. Two elements dictate the interventions. First, there is Destelheide as a remarkable composition of buildings by architect Felix. A composition in a brutalist architectural language, monolithically constructed in prefab concrete elements. On the other hand, this composition is played out against the surrounding landscape, a beautiful, south facing slope. In this scheme concrete and landscape are once again the main protagonists. All interventions are composed of concrete elements and all have a close relationship with the slope.

Carport and shed:

The carport is severed from the shed and both are positioned around a courtyard. Both are constructed with big, stackable concrete blocks, normally used for sound barrier walls and retaining walls. The use of this system allows for the negotiation of the various height differences of the slope. The blocks are to be covered with vine leaves.

Chicken coops:

The existing chicken coops were moved to an area outside the courtyard and constructed in a transparent structure in expanding metal.

Arena:

Concrete slabs are used for the arena. By constructing a conversation-pit (1,25 metre beneath the existing level) and by raising the surroundings by 0,40 metre, this area is hidden from view from the houses across the street. The terraces are rebuilt with washed and brushed concrete slabs.

Canopy:

The canopy is a light metal construction.

Terrace:

The terrace at the cafeteria is paved with concrete slabs. The pedestrian paths are bush hammered. Due to the height differences of the site, the terrace serves a staircase.