美国,宾夕法尼亚,费城,克里希纳•辛格纳米技术中心 / WEISS/MANFREDI

建筑师:WEISS/MANFREDI

地点:美国费城,宾夕法尼亚大学,3205 Walnut Street

设计合伙人:Marion Weiss, FAIA and Michael A. Manfredi, FAIA

项目经理:Todd Hoehn

项目建筑师:Michael Harshman, AIA, Kimberly Nun, AIA, Ina Ko, AIA, and Michael Steiner, AIA, LEED-AP

面积:78000.0 ft2

年份:2013

摄影: Albert Večerka/Esto

合作方:Patrick Armacost, Cheryl Baxter, Michael Blasberg, RA, Beth Eckels, Jocelyn Froimovich, Patrick Hazari, Bryan Kelley, Jina Kim, Justin Kwok, Andrew Ruggles, Joe Vessell, and Joe Vidich

顾问:M+W Group

结构工程师:Severud Associates

土木工程师:Stantec

LEED/可持续设计顾问:Viridian Energy & Environmental, LLC

幕墙顾问:R.A. Heintges & Associates

施工经理:Gilbane

文字由建筑师提供。克里希纳•辛格纳米技术中心静静地伫立在宾夕法尼亚大学校园的一个新入口处,眼下核桃街的这个“毫无新意的挑战”将会转变为一个受人欢迎的标志性门户,表明校园的学术活力及其学生们的创新活动。

纳米技术中心位于核桃街3200号街区的北面,其东侧紧邻大学的一个主要入口。新建成的中心作为校园这个入口附近最重要的主要教学楼,将在大学城内代表校园的风姿,并传达了宾夕法尼亚大学作为全球科学研究与教育领航者的角色。建筑与景观将实现向学术环境的优雅的过渡,同时也赞美了这所大学对费城西部地区所做出的贡献。

宾夕法尼亚大学与费城都有围绕着开放的四边形空间组织建筑的传统。实验楼通常要围绕一条中央走廊而建,少有公共空间。纳米技术中心将实验室集中围绕在一个中央四方形庭院四周,使科学研究向着美丽的大学校园开放,同时也为使用者之间的交流提供了新的室内外开放空间。

克里希纳•辛格纳米技术中心作为一个全新的多层次聚会中心,是象征着宾夕法尼亚大学在纳米技术这一新兴领域拥有领先地位的重要步骤。78000平方英尺(约合7246平方米)的崭新建筑将拥有最先进的实验室空间,包括10000平方英尺(约合929平方米)的隧道式净化室、6500平方英尺(约合604平方米)的特征分析套间和12000平方英尺(1115平方米)的实验室模块。充满活力的、集中的公共场所包括公共走廊、会议室、多功能座谈室等。

纳米技术中心将汇聚来自艺术与科学学院和工程与应用科学学院的研究人员,并将为各个科系的教工、学生、研究人员之间的互动,大学与城市之间的交流提供便利。实验楼将围绕一个至关重要的新公共核心而建,这个公共核心有利于这一新兴领域研究方面的知识的交流与综合。晚上,纳米技术中心也将灯火通明,研究不停歇,支持这种连续工作的设施自然也一一到位,譬如休息室与咖啡馆。

实验室都围绕一个中心庭院而布置,从外部可看到内部的活动,人们可以在庭院里清楚地看到科学研究的过程。实验室与外围护结构之间的公共走廊起到了可居住的透镜的作用。通过釉料图案与镜像效果的应用,内外空间的分离变得模糊起来。这个光芒四射的公共走廊被带有弯曲波纹的金属镶板立面包裹起来,反映并折射出了周围的建筑和城市的活动。一条上升的路线从庭院开始,经由建筑物,一路升到了一个悬挑于庭院上方65英尺(约合20米)处的座谈空间。这个出挑部位的剪力墙钢结构在室内外均有体现,强调了与校园的联系。


Architects: WEISS/MANFREDI

Location: 3205 Walnut Street, University of Pennsylvania, Philadelphia, PA 19104, USA

Design Partners : Marion Weiss, FAIA and Michael A. Manfredi, FAIA

Project Manager: Todd Hoehn

Project Architects: Michael Harshman, AIA, Kimberly Nun, AIA, Ina Ko, AIA, and Michael Steiner, AIA, LEED-AP

Area: 78000.0 ft2

Year: 2013

Photographs: Albert Večerka/Esto

Collaborators: Patrick Armacost, Cheryl Baxter, Michael Blasberg, RA, Beth Eckels, Jocelyn Froimovich, Patrick Hazari, Bryan Kelley, Jina Kim, Justin Kwok, Andrew Ruggles, Joe Vessell, and Joe Vidich

Consultant/Mepfp: M+W Group

Structural Engineer: Severud Associates

Civil Engineer: Stantec

Leed/Sustainability Consultant : Viridian Energy & Environmental, LLC

Curtain Wall Consultant: R.A. Heintges & Associates

Construction Manager: Gilbane

From the architect. Poised at a new threshold to campus, the Krishna P. Singh Center for Nanotechnology will transform the current “uninspiring gauntlet” of Walnut Street into an iconic and welcoming new gateway indicating the intellectual vitality of campus and the innovative activity of its students and faculty.

The building location, the north side of the 3200 block of Walnut Street, sits adjacent to a major approach to the University from the east. As the foremost major academic building at this entrance to campus, the new Center will represent the presence of the Campus within University City and communicate the role of Penn as a global leader in scientific research and education. The building and landscape will provide a graceful transition to the academic environment and celebrate the commitment of the University to its West Philadelphia neighborhood.

Both the University and Philadelphia have a tradition of organizing buildings around open quads. Laboratory buildings are typically organized around a central corridor and afford little public space. The Center for Nanotechnology focuses the laboratories around a central quad, opening the Sciences to the University landscape and providing a new indoor/outdoor open space for interaction.

A new multi-level crossroads, the Krishna P. Singh Center for Nanotechnology is a significant step toward signaling the University’s leadership in the emerging field of nanotechnology. The new 78,000 square foot facility will have state-of-the-art lab spaces including a 10,000 square foot Bay/Chase Cleanroom, a 6,500 square foot Characterization Suite, and 12,000 square foot of Laboratory Modules. Vibrant, centralized public spaces include the public Galleria, conference rooms, and multipurpose Forum space.

The Center for Nanotechnology will bring together researchers from both the School of Arts and Science and the School of Engineering and Applied Sciences and will facilitate interaction between faculty and students, researchers across disciplines, and between the University and the city. Lab facilities will be organized around a vital new public core that will provide for the exchange and synthesis of knowledge that characterizes the study of this emerging field. At night, the Center for Nanotechnology will become a glowing environment for research with such program elements as a lounge and cafe needed to support the continuous occupancy that research requires.

The labs are organized around a central courtyard, allowing exterior views and making the scientific activities highly visible. The Galleria space between the lab and exterior enclosure functions as an inhabitable lens. The separation of interior and exterior space becomes blurred through the use of frit patterns and mirrored effects. This glowing Galleria is then wrapped in a metal paneled facade with a bent ripple that reflects and refracts the surrounding buildings and activity of the city. An ascending route climbs from the courtyard through the building to a Forum space that cantilevers 65 feet over the courtyard below. The steel shear wall structure for the cantilever is expressed on the interior and exterior, emphasizing the connection to Campus.