台湾,桃园县,太子馥售楼处 / Lab Modus

建筑师: Lab Modus

地点:台湾桃园县

建筑师负责人:Kevin Chang, Yuan-chen Wu, Min-ching Wu, Jay Lin

项目面积:1800.0 sqm

项目年份:2013

摄影: Courtesy of Lab Modus

建筑师提供的项目信息。项目基地位于台湾高铁桃园车站附近一个新开发不久的区域。设计方案包括一个两层的长方形体量和变形的双层金属穿孔百叶。建筑师对设计进行了概念化处理,将其设计成一个“舞动的盒子”,试图赋予这个开放的场地以动态的韵律。这些动态形象的设计对建筑师来说是巨大的挑战,建筑师需要对建成环境进行处理,使建筑满足现在与未来的商业需求与感知需求。建筑体量在周围环境中的存在感已经达到最大,充分利用了洞口的优势,在所有方向上创造了连续的半透明效果。从金属百叶立面上修剪出的不规则洞口能提供新鲜空气,让人们看到相应的室内空间。因此,室内空间有着经过过滤的阳光与空气。


Architects: Lab Modus

Location: Taoyuan County, Taiwan

Architect In Charge: Kevin Chang, Yuan-chen Wu, Min-ching Wu, Jay Lin

Area: 1800.0 sqm

Year: 2013

Photographs: Courtesy of Lab Modus

From the architect. The site is located in a newly developed area near Taiwan High Speed Rail’s Taoyuan Station. The scheme is composed of a two-story rectangular volumes and a deformed double layered perforated metal louvers. Conceptualized of a “dancing box”, we intend to give dynamic rhymes in this open field site. These dynamics present significant challenges for us working to shape a built environment that will meet commecial and perceptive needs both today and future.Giving maximum presence to the context, the massing of project applies advantage of the openness of the site to create a continuous translucency to all dimensions of the project. The irregular openings trimmed out from metal louver façade are to provide air and views to the corresponded interior spaces.  Therefore, the interior can adapt the filtered sunlight and air into spaces.